Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Almanya’dan Türüt’e büyük ayıp

Karadeniz'in en etkili seslerinden biri olan İsmail Türüt'e geçtiğimiz günlerde Almanya'da konser vermesi için teklif geldi. Türüt, menajerler aracılığıyla gelen bu teklifi kabul etti. Buraya kadar her şey çok güzel, yani iş geliyor, anlaşma sağlanıyor ve Almanya konseri için planlar yapılıyor. Ardından Türüt'ün orkestra ekibi Almanya Konsolosluğu'na başvuru yapıyor.
Orkestra ekibine en az altı aylık, İsmail Türüt'e ise sadece iki günlük vize veriliyor.
Yani Türüt'ten cumartesi günü konserini verip pazar günü dönmesini istiyorlar. Bu nasıl olur? Bu, bir sanatçıya yapılan çok büyük bir ayıptır! Almanya'da gurbetçi vatandaşlarla bir araya gelip hasret giderecek olan bir sanatçıya sadece iki günlük vize verilir mi? İsmail Türüt de haklı olarak açıklama bekliyor konsolosluk yetkililerinden.
Gelen cevap ise tam bir facia: "Almanya'da milliyetçi türküler söylüyorsunuz, bu yüzden size iki gün vize verdik." Sormazlar mı adama, "Peki ya sizler nasıl bir örgüt beslediğinizin farkında değil misiniz ülkenizde?" diye.
Bu arada bildiğim kadarı ile İsmail Türüt, üç-dört yıl önce Almanya'da sahnedeyken konseri polis zoru ile yarıda kesilip iptal edilmişti.
Gerçekten çok ayıp, ben bunun altında başka bir şey ararım.

Orman havasında konser
İstanbul bu yaz yepyeni bir konser ve etkinlik alanına kavuşuyor. Vadi Açıkhava adlı mekan, yaz boyunca başta konserler olmak üzere 7'den 77'ye her yaştan, her kesimden İstanbullu için birbirinden özel etkinlikler hazırladı.
Atlantis Yapım'ın İstanbul'a kazandırdığı yeni mekan, 10 bin kişiyi aynı anda ağırlayacak.
Hem rahat bir oturma düzenine, hem de etkinlikleri ayakta izlemeye olanak tanıyan mekanın inşaatı, Kasım 2018'de başladı.
Vadi Açıkhava, sekiz aylık bir çalışmanın ardından hazır. Mekanın en önemli özelliklerinden biri de ormanın hemen kıyısında yer alması.
Vadi Açıkhava; markaların farklı etkinliklerine, tiyatro ve sinema gecelerine, çocuklarla ilgili projelere ve aile buluşmalarına ev sahipliği yapacak. Mekanın işletmecisi Erdal Bozkuş, yaz boyunca yapılacak etkinliklerin tamamının önümüzdeki günlerde kesinleşeceğini belirtti.

20 yıl sonra yeniden 'Pazara Kadar'
Müzik sektöründe adını ünlü eğlence mekanlarında DJ'lik yaparak duyuran Burak Hakkı Kapan, bu yazın hiti olmaya aday ilk projesi 'Pazara Kadar'ı müzikseverlerle buluşturuyor.
2000'lerde pop müziğine damgasını vuran, Dünya Kupası'na marş olan, söz ve bestesi Yalçın Polat imzalı 'Pazara Kadar' şarkısını; günümüz sound'u, melodileri, sesi ve aranjesi ile harmanlayan Kapan, şarkıya yaklaşık 20 yıl sonra yeniden hayat verdi.
Şarkının klibi ise Kemal Yıldız yönetmenliğinde Alanya'nın en prestijli gece kulübünde çekildi.
Mekanın ilk defa bir çekime kapılarını açtığını öğrendim.
Şarkının enerjisini yansıtan özel renklerin kullanıldığı klipte Kapan'a, yabancı dansçılar eşlik etti.
DJ Burak Hakkı Kapan'ın yeniden yorumladığı 'Pazara Kadar' yazın hit şarkısı olmaya aday.

Gökhan Saki kimleri dinliyor?
1-Toygar Işıklı- 'Hayat Gibi'
2- Pac- 'So Many Tears'
3- Sade- 'Smooth Operator'
4- Kevin Knapp- 'Do Work'
5- Black Coffe- 'Deep in The Boddem'

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA