Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Çocukları bekleyen büyük tehlike

Türkiye'de çok fazla kullanıcısı olan dijital platformlardan biri olan Spotify'da genç-yaşlı herkes müzik dinliyor. Ancak bu platformun çalma listelerinde görmezden gelinen bir tehlike var ki çocukları çok ilgilendiriyor. Konuyla ilgili son dönemlerde birçok ebeveyn de şikayette bulunuyor. Tehlike; Spotify listelerinin denetimden geçmeden küfür ve erotik içeriklerle çocuk ve gençlerin ilgisine sunulması.
Peki bunun sorumlusu kim veya kimler? Tabii ki platformun Türkiye tarafındaki editörleri... Bu kişilerin sorumsuz tavırları nedeniyle böyle bir durum ortaya çıkıyor. Buna ister özensizlik, ister dikkatsizlik, ister tembellik, isterseniz art niyet deyin ama bu konuda platform yetkililerini biraz daha hassas olmaya davet etmek istiyorum.

Müzik; ruhu besleyen en önemli unsurdur, kültürler arası en güzel alışveriş vesilesidir. Ama hal böyle maksadından çıkınca sonuçları hiç de hoş olmuyor. Gençlerin ahlaki ve ruhsal yönden zedelenmeleri için yapılmış komplolara müsamaha göstermenin nasıl bir açıklaması olabilir? Umarım buradan sesimizi gerekli kişilere duyururuz ve bu tehlikenin bir an önce önüne geçeriz.

Taladro ve Arıcı düette buluştu

Rap'in duygusal adamı olarak bilinen Taladro, geçtiğimiz Eylül ayında yayınlanan 10 parçalık 'Uçurtma' adlı albümüyle büyük bir başarı yakalamıştı. Ünlü rap'çi, şimdi de son zamanlarda adından çokça bahsettiren başarılı sanatçı Irmak
Arıcı ile aynı parçada buluştu. 'Mahşer' isimli parça, şimdiden en iyi düetler arasındaki yerini aldı.

Dijitalin en çok dinlenen parçası
Deeperise ismini ilk kez 2017'de Jabbar ile yaptıkları 'Raf' şarkısı ile duymuştum. Türkiye elektronik dans müzik sahnesinin en yetenekli isimlerinden biri olan Deeperise, 'Sol Yanım Ayaz' adlı yeni şarkısı için Pınar Süer ile güçlerini birleştirdi. 'Sol Yanım Ayaz'; bu aralar dijital dünyanın en çok dinlenen ve paylaşılan şarkıları arasına girdi. Henüz dinlemediyseniz özellikle spor yaparken play listenize mutlaka alın. Deeprise özellikle Romanya, Yunanistan, Rusya ve Azerbaycan'da müzik listelerini altüst etmiş bir isim; bunu da dip not olarak eklemekte fayda var.

ZEN-G KİMLERİ DİNLİYOR?

ASAP FERG FT. TYGA
DENNİS RODMAN

MÜSLÜM GÜRSES
SENİ YAZDIM

LUCIANO FT. SHİRİN DAVİD
NEVER KNOW

KOZMOS FT. LİL ZEY
ESKİSİ GİBİ

CHASE B & DON TOLIVER
CAFETERIA FT GUNNA

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA