Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

30 dakikada leziz sofra

Bugün 'İdilika ile 30 Dakika' yazımı yazmak için mutfağa girdiğimde aklımda ne zamandır olan kabak beğendiyi yapmak vardı. Patlıcan beğendiyi çok seven biri olarak, kabak beğendiye aşığım diyebilirim. Ben bazen tavuk bonfile ile, bazen de soslu mitite köfteler ile servis ediyorum. Kuzu pirzola pişirmek hassas iştir. Kimisi pirzolayı ve tüm etleri olduğu gibi sade halde sevdiği için pişirmeden önce hiçbir marinata gerek duymazken, kimisi de önceden marine etme taraftarıdır. Benim için durum sofranın konsepti ve etin yanındaki eşlikçilerine göre değişiklik gösteriyor olsa da, söz konusu kuzu olduğu zaman biraz sosta bekletme taraftarıyım.

DOMATESİN KITIR HALİ
Fırında kıtır domatesleri hemen hemen tüm etlerin yanında garnitür olarak hazırlayabiliyorum. Son derece pratik ve sunum olarak da muazzam oluyor.
Sadece domatesle değil, aynı iç harç ile dolmalık biber ya da patlıcan halkaları da enfes oluyor. Deneyin çok beğeneceksiniz.

TATLI OLARAK YOĞURT
Bu tatlı annemle meşhur tatlımızdır. Ne zaman diyete girsek ve canımız tatlı istese tarifinden pudra şekerini çıkartıp yerine toz tatlandırıcı ekler, krema yerine de light labne peyniri ilavesiyle ve diyet bisküvilerle tatlımızı hazırlarız. Bu tarif aniden bizim tatlı ihtiyacımızı karşılar.
Kivi, muz, çilek, böğürtlen ve her türlü meyveyle bu tatlıyı denemişliğimiz vardır.
Hepsi güzel sonuçlar verdi ama bence böyle kuplara kırmızı dağ meyveleri daha çok yakışıyor.
Bugün İdilika'nın mutfağında bunlar var. Şimdiden hepinize süper bir hafta dilerim.
Mutlu sofralarda buluşabilmemiz dileği ile...

Fırında kıtır domatesler
3 adet Çanakkale domatesi
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
2 kaşık parmesan rendesi
3 kaşık bayat ekmek kırıntısı
Tuz
Karabiber
Taze fesleğen
Dereotu
Maydanoz
Biberiye

YAPILIŞI: Domatesler ortadan ikiye kesilir, zeytinyağı ve tuz seripilerek yağlı kağıt üzerinde fırınlanır. Pişen domatesler soğutulur.
Diğer tüm malzemeler harmanlanıp domatesin üzerine kaplanır. Fırının ızgara bölümünde kızarana kadar pişirilir.

Kabak beğendi yatağında kuzu pirzola
KABAK BEĞENDİ İÇİN:
3 adet kabak
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
KUZU PİRZOLA İÇİN:
5-6 adet kuzu pirzola
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 tutam biberiye
Sıvı yağ

KABAK BEĞENDİ YAPILIŞI: Kabakları soyup rendeliyoruz. Çok az sıvı yağda soteliyoruz. Bu arada tereyağını eritiyoruz ve unu kavuruyoruz. Un pembeleşmeye başlayınca sütü azar azar ekleyerek kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra kaşar peyniri ve kabakları ekleyip tekrar karıştırıyoruz.

KUZU PİRZOLA YAPILIŞI: Sosu için bir kabın içine süt, zeytinyağı ve biberiye koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Kuzu pirzolaları hazırladığımız sosun içine batırıp 25 dakika bekletiyoruz. Daha sonra kuzu pirzolaları sosun içinden çıkarıp süzdürüyoruz. Üzerine tuzu, karabiberi serpiyoruz. Teflon tavaya sıvı yağ koyup kuzu pirzolaları arkalı önlü kızartıyoruz. Kabak beğendinin üzerinde servis ediyoruz.

PÜF NOKTASI
Kuzu pirzolaların kokusu hoşunuza gitmiyorsa , marinatının içine üç diş rendelenmiş sarımsak ekleyebiliriniz.

Frambuazlı pratik tatlı
3 su bardağı süzme yoğurt
1 paket krema
3 su bardağı frambuaz
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya

YAPILIŞI: Öncelikle yoğurt ve kremayı mikserle çırpıyoruz. Daha sonra vanilya ve iki çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip tekrar çırpıyoruz. Frambuazlardan birkaç tane ayırıp kalanını rondoda bir yemek kaşığı pudra şekeri ile püre haline getirip yoğurtlu karışımın içine döküyoruz. Kuplara pay edip süsleyerek servis ediyoruz.

PÜF NOKTASI
İsterseniz bisküviyi toz haline getirip kup ile servis ederken ara katlarına paylaştırabilirsiniz. Yoğurtlu karışımın içinde parfe etkisi veriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA