Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Eşsiz tatlarda aşk tarifleri

Herkese iyi pazarlar... Sevgililer Günü haftası etkilerini yavaş yavaş göstermeye başladı. Aşk temalı kurabiyeler, çikolatalar, pastalar yapılıyor, bir hediye telaşıdır almış başını gidiyor.

SEVGİLİLER GÜNÜ BANA UĞRAMIYOR
Oldum olası özel günlere soğuk bakan ben, sevgilim olduğu zaman bana sırf o güne özel davranmasından aslında pek hoşnut olmuyorum.
Yani sevgilimin bana kucağında kocaman bir kalp taşıyan ayıcık hediye etmesine gerek yok. Çok klişe olacak belki ama (her gün sevgililer günüdür demicem merak etmeyin) sadece sevgiyi ifade etmek için ayrıca bir gün belirlenmesine gerek olmadığını düşünüyorum. Bence işin akışını bozuyor.

HER YER KIRMIZI RENKTE OLUYOR
İşte bunu seviyorum; tıpkı yılbaşı öncesi olduğu gibi böyle ruhu olan günlerin arifesinde mutfağa girmeyi, belli bir konsept eşliğinde yemekler hazırlamayı ve onları süslemeyi seviyorum.
Bugünki reçetelerimi yazdım. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün özel günlerimin vazgeçilmezi yeşil pirzola ve çıtır pilav var. Çiçekli pasta da yapımı çok kolay olan ancak minik bir süsleme hilesi ile kocaman bir davet pastasına dönüşebilen bir pasta. Fonda en romantik aşk şarkıları çalarken ben de tekrar tekrar diyorum ki; yol yakınken herkes sevdiğine sevdiğini söylesin..
Aşkla kalın, sevgiler...

Kestane beğendi yatağında yeşil pirzola
KESTANE BEĞENDİ İÇİN MALZEMELER:
1 kg. kestane
1 su bardağı süt
1 çay bardağı et suyu veya bulyon
1 çay kaşığı kişniş tozu
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI: Kestaneler haşlanır kabukları soyulur. Süt ve et suyu azar azar eklenerek blenderdan geçirilir. Baharatlar eklenir, ocakta karıştırılarak ısıtılıp servis edilir.

ÇITIR YEŞİL PİRZOLA İÇİN MALZEMELER:
500 gr. kuzu pirzola
BULAMAK İÇİN:
1 kase ekmek kırıntısı
1 bağ maydanoz
1 bağ dereotu
1 diş sarımsak rendesi
3 yemek kaşığı hardal

YAPILIŞI: Pirzolalar arkalı önlü teflon tavada iyice pişirilir. Üzerlerine hardal sürülür. Maydanoz sarımsak dereotu ekmek kırıntısı rondodan çekilir. Biraz zeytinyağı ilavesiyle bulamaç haline getirilir. Pirzolalar yeşil bulamaça bulanıp servis edilir.

Çıtır pilav
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı tel şehriye
50'şer gram iç fıstık ve iç badem

YAPILIŞI: İki su bardağı pirinç, ay çiçek yağında kavrulup üzerine kaynar su ve tuz eklenerek pilav pişirilir. Pilav, üzerinde tereyağında kavrulmuş çıtır şehriler ve tereyağında kavrulmuş iç fıstık ve badem ile servis edilir.

Frambuazlı çiçekli pasta
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı un
Yarım çay bardağı su

KREMASI İÇİN:
2.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Krem şanti ve üzerinde yazan miktarda süt
1 paket beyaz çikolata
Çiçekler

YAPILIŞI: Bir kabın içine yumurtaları kırıyoruz. Üzerine şekeri ekleyip mikserle karıştırıyoruz. Üstüne 1.5 su bardağı un, vanilya, kabartma tozu ve yarım çay bardağı ılık su ilave edip tekrar çırpıyoruz. Hazırlamış olduğumuz kek harcını yağlı kağıt serilmiş çemberli kalıba döküyoruz. 175 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Bu arada bir tencerenin içine süt, şeker, nişasta, vanilya ve un koyup karıştırarak kremasını pişiriyoruz. Pişmiş olan keki fırında çıkardıktan sonra çemberi ve yağlı kağıdı çıkarıyoruz. Üç parça halinde keki kesiyoruz. Servis edeceğimiz ayaklı bir tabağa kekin bir dilimini koyup üzerine krema sürüyoruz. Diğer keki üzerine kapatıyoruz. Bu işleme dilimler bitene kadar devam ediyoruz, üzerine kremayı tümden döküyoruz ve krem şanti hazırlayıp etrafını kaplıyoruz.
Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip kaşıkla pastanın etrafından döküyoruz. Bu arada çiçekleri pastanın üzerine yerleştiriyoruz ya da gülleri tek tek pastanın üzerine batırıyoruz.

PÜF NOKTASI
Pandispanyayı kendiniz pişirecek vaktiniz yoksa hazır pandispanyalardan alabilirsiniz.

PÜF NOKTASI
Çiçek yerine renkli makaronlarla da süsleyebilirsiniz. Ya da kalpli kelepçeli kalıp kullanabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA