Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Çay saati tarifleri

Merhabalar... Dün akşam mübarek Recep ayının ilk gecesiydi. Tekrar hepinizin Regaip kandilini kutlarım. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün sevgili halam Şükran Aslanlı'dan öğrendiğim, çocukkken özel günlerde bize hep yaptığı armut patates ve mandalinalı parfe tarifine yer veriyorum. Armut patatesi bir nevi patatesli içli köfte olarak düşünebilirsiniz. Kokusunu duyan ve bir kere tadına bakan kimsenin hayır diyemeyeceği bu köftelerin içine kıyma yerine mercimek, peynir ya da pastırma da pekala koyabilirsiniz. Umarım beğenirsiniz. Yorumlarınızı bekliyorum. Bugünlük benden bu kadar. İstediğiniz zaman bana idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

ARMUT PATATES

500 gr. haşlanmış patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta
Maydanoz
Un (karışımın ele yapışmaması için)
Tuz

İçi için:
100 gr. dana kıyma
1 çorba kaşığı ceviz
1 büyük soğanın yarısı
Tuz

Bulamak için:
Mısır unu

Kızartmak için:
Ayçiçek yağı

Yapılışı: Patatesli köftenin tüm harcı karıştırılır. İçi için rendelenmiş soğan kavrulur, kıyma ilave edilip ardından ceviz eklenir. Patatesli harçtan orta büyüklükte bir parça kopartılıp içine kıymalı harçtan koyularak kapatılıp yuvarlanır. Mısır ununa bulanır. Ucundan uzatılarak armut şekli verilir. Arzu edilirse erişte makarna ya da tel şehriye kızartılıp armut sapı şeklinde takılabilir. Mısır ununa bulanmış köfteler geniş bir tencere ya da fritözde kızartılır.

PÜF NOKTASI
Patatesli harcın kıvamı yumuşak olursa bir miktar ince bulgur ekleyebilirsiniz.

MANDALİNALI PARFE

200 ml. krema
1 çay bardağı yoğurt
1 paket krem şanti
1.5 çay bardağı pudra şekeri

Üzeri için:
500 gr. mandalina
1 su bardağı pudra şekeri

Yapılışı: Kremayı çırpıyoruz. Pudra şekeri, krem şanti ve yoğurt ile çırpmaya devam ediyoruz. Mandalinaları robotta çekiyoruz. Karışımı pudra şekeri ile pişiriyoruz. Parfeyi streç film yaydığımız bir kaba koyuyoruz Buzlukta donduruyoruz ve ters çevirip mandalina sosu ile servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA