Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

30 dakikada müthiş sofra

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün yine çok hızlı hazırlanabilecek, hem çok pratik, hem de çok lezzetli olan tariflerden oluşan bir mönü hazırladım.
Mutfakta çalışırken hem zamanla yarışmak, hem de aynı anda lezzetli ve güzel sunumlu tabaklar çıkartabilmek gerçekten büyük maharet gibi görünse de, her pazartesi bu köşeden size verdiğim ipuçlarını takip ederseniz, emin olun kısa sürede mutfakta az zamanda çok işler başaran biri olursunuz.
Yaklaşık 300 bölüm kadar, 30 dakikalık yemekler yaptığım bir yemek programı sunmuştum.
Yemek programımda gerçek zamanlı çekimler yapıp o kadar çok 30 dakikada pişen yemek tarifi oluşturdum ki, her hafta acaba hangi birini sizlere aktarsam diye kararsızlık yaşıyorum.
Çalışan hanımlar ve beylerin akşam yemek hazırlama faslından fazlaca çekinmeleri, günün yorgunluğu ile yemek hazırlama işinin adeta bir zulme dönüşmesi, yemek yapmak kadar o malzemeleri satın alma ve o bulaşıkları yıkama hadisesi; durumu içinden çıkılmaz bir hale sokuyor.
Yani tüm bunlardan dolayı çok kısıtlı mönüler hazırlıyorsunuz. Ancak bir kere size önerdiğim mönülerden birini denerseniz göreceksiniz ki, lezzetli ve farklı yemekler hazırlamak hiç zor değil.

SEBZELERDEN PANE HARCI
Kurutulmuş patlıcandan hazırladığım bu pane harcı, o kadar farklı ve lezzetli ki ancak deneyerek yorumlamanız lazım. Kurutulmuş patlıcan kadar, kurutulmuş biber ve kurutulmuş kabakları da galeta unuyla beraber un haline getirip bir kavanozda muhafaza ederek bu son derece sıradışı pane harcını elinizde her an hazır tutabilirsiniz.

FARKLI PATATES SOSU
Taze patatesten yapılan parmak patatesi sevmeyen var mıdır aranızda? Sarımsaklı, ekşili ve acılı bu sos, kızarmış patateslere o kadar çok yakışıyor ki, sadece oturup bir kilo patates kızartmasını şahsen oturup tek başıma yiyebilirim. Damağımın en yakın dostu, lakin benim kalori açısından en baş düşmanım olan bu enfes soslu patates kızartmasını, tüm zararına rağmen öneriyorum. Çünkü müthiş bir şey gerçekten. Belki bir tık daha sağlıklı olması için parmak patatesleri fırınlayıp sonra sıcakken sosla buluşturabilirsiniz.
Bugünlük benden bu kadar. Şimdiden size şahane bir hafta dilerim. Bana dileğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile, sevgiler...

KURUTULMUŞ PATLICANLI ANTRİKOT

1 avuç kurutulmuş patlıcan
3 dilim dana antrikot
Yarım su bardağı galeta unu
Ayçiçek yağı (kızartmak için)

Yapılışı: Kurutulmuş patlıcan ve galeta ununu çok az yağ ilavesi ile rondoda çekiyoruz. Antrikotları hazırladığımız pane harcına buluyoruz ve buzlukta 10 dakika dinlendiriyoruz. Bir teflon tavada ayçiçek yağını kızdırıyoruz. Antrikotları arkalı önlü pişiriyoruz.

PÜF NOKTASI
Dana bonfile ya da tavuk göğsü ile de deneyebilirsiniz. Hatta önceden hazırlayıp dondurursanız, paneniz daha çıtır olacaktır.

SARIMSAKLI PATATES

3 adet patates
5 diş sarımsak
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım demet maydanoz

Yapılışı: Patateslerin kabuklarını soyuyoruz. Parmak şeklinde dilimliyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz. Ayrıca bir yerde ince kıyılmış sarımsak ve maydanozun içine limon suyu ile nar ekşisini ilave ediyoruz ve pul biber ekliyoruz. Karıştırdığımız sosu kızarttığımız patateslerin üzerine döküyoruz.

LİMONLU MUHALLEBİ

2 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı dolusu un
1.5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı toz krem şanti
50 gram margarin
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya

Üzeri için:
3 adet limon suyu ve kabuğu
2.5 çay bardağı toz şeker
5 çay bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı: Muhallebi malzemelerini bir araya getirip henüz ocağın altını açmadan iyice çırpıyoruz. Ardından orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz. Limonlu sos için tüm malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz. Buzdolabında soğutuyoruz. Muhallebiyi cam bir kaba döküp üzerine limonlu sosu gezdirerek servis ediyoruz.

PÜF NOKTASI
Muhallebiyi soğuttuktan sonra sosu ilave ederseniz, sos ile muhallebi birbirine karışmamış olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA