Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Antep usulü iftar

İdilika'nın mutfağında mutfak kültürü ile dillere destan olmuş ilimiz Gaziantepe ait iki lezzetin pratik tariflerine yer veriyorum.

Yuvalama
500 gr. yağsız kıyma
1 su bardağı nohut
1 su bardağı pirinç
1 kuru soğan
1 yumurta
1 çay bardağı irmik
Tuz
Karabiber
300 gr. kuşbaşı dana eti
3 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
2 yemek kaşık tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
YAPILIŞI: Etleri ve nohutları üç su bardağı su ekleyerek düdüklüde pişirelim. Pirinçleri yarım saat bir bardak soğuk suda bekletelim. Yarım saat sonra, kevgire alalım süzülsün. Şişen pirinçlere soğanı da ekleyip robotta çekelim. Karışım; yumurta, irmik ve baharatları da ekleyip güzelce yoğuralım. Kıymayı da top top köfteler şeklinde hazırlayalım. Bir yandan et ve nohut da pişmiş olacaktır. Yuvarlanan köfteleri etlere ekleyelim. Pirinçler şişene kadar pişirelim. Bu arada yoğurt, un ve yumurtayı çırpalım. Bu terbiyeyi çorbaya ılıtarak ilave edip bir taşım kaynatalım. Üzerine eritilmiş tereyağı ve nane dökerek servis edelim.

Hazır yufkadan baklava
40 adet baklava yufkası
3-4 su bardağı dövülmüş ceviz
1.5 su bardağı sıvı yağ
200 gr. tereyağı
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı su
2 su bardağı şeker
YAPILIŞI: Önce şerbeti kaynatıp soğutalım. Fırın tepsisini yağlayalım. Yufkalardan bir tanesini tepsiye serip üzerine ceviz serpelim. İkinci yufkayı üzerine serip sıvı yağ gezdirelim. Ardından üçüncü yufkayı serip ceviz serpelim. Dördüncü yufkayı serip sıvı yağ gezdirelim. Bu şekilde bir ceviz, bir sıvı yağ olmak üzere tüm yufkalara sırasıyla aynı işlemi uygulayalım. En son yufkayı serip üzerine bir şey koymayalım ve baklavamızı dilimleyelim. Ayrı bir yerde tereyağını eritelim. İlk sıcaklığı geçince soğumadan dilimlediğimiz baklavanın üzerine dökelim. 180-200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA