Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Sürpriz iftar sofrası

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nın iftar sofrasında bugün, çoğunlukla evde yapmaya alışık olmadığımız ancak dışarıda hepimizin beğenerek yediği lezzetlere yer veriyorum. Antep mutfağına ait Ali nazik kebabını ister dana etiyle, ister kıyma ile yapın. Hem yapımı çok pratik, hem de inanılmaz lezzetli bir yemek. Künefe ise normalde ocak üzerinde çevrile çevrile pişirilir ancak benim tarifimde fırında pişiriyoruz ve tam 12 dakikanızı alıyor. Haydi, ne duruyoruz, iftar saatine çok az kaldı; hazırlıklar başlasın. Afiyet olsun...

KIYMALI NAZİK

1 kg. kıyma
2 kg. patlıcan
600 gr. süzme yoğurt
5-6 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Tereyağı

Yapılışı: Patlıcanları közlüyoruz ve eziyoruz. Kıymayı bir kaşık tereyağı ile kavurduktan sonra içine baharatları da ekliyoruz.
Patlıcanları bir tavaya koyup süzme yoğurdu yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz. Dikkat edin, tava çok sıcak olursa yoğurt kesilebilir. Tamamen kaynamadan karışımı ateşten alıyoruz ve servis tabağına yayıyoruz.
Üzerine kıymayı döküp servis tabağında maydanoz ve biberli tereyağı ile servis ediyoruz.

EV YAPIMI KÜNEFE

500 gr. tel kadayıf
300 gr. künefe peyniri
250 gr. tereyağı

Şerbeti için:
2.5 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu

Yapılışı: Önce şerbeti hazırlıyoruz. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon ekleyerek soğumaya bırakıyoruz. Kadayıf tellerini didikliyoruz. Kalıbın altını pekmezli tereyağı ile yağlıyoruz. Kalan tereyağını eritiyoruz ve tüm kadayıfla harmanlıyoruz. Ardından kadayıfı ikiye bölüyoruz. Bir kısmını kalıbın altına koyuyoruz ve ellerimizle sıkıca bastırıyoruz. Peyniri rendeliyoruz, arasına serpiştiriyoruz. Kalan kadayıfı da peynirin üstüne koyarak sıkıca bastırıyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz. Kızarınca çıkarıp tersini çevirerek tekrar pişiriyoruz. Künefeyi iyice şerbetleyerek servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA