Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

İftara misafir var

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün misafirlerinize hazırlayacağınız iftar sofralarına uygun iki pratik ve lezzetli tarif var. İlk tarif fırın torbasında pişen aromatik bir tavuk, diğer tarif ise ise Girit mutfağından çok kolay ve basit bir tatlı, üstelik midenizi de yormuyor. Umarım sizler de iftar sofralarında bu tariflere yer verip seversiniz. Şimdiden afiyet olsun. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle hepimize hayırlı Ramazanlar dilerim.

SOSLU TAVUK

4 adet tavuk göğsü
1 çay bardağı pekmez
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 portakalın suyu
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı: Tavuk göğüslerini istediğimiz ölçüde doğrayıp fırın torbasının içine tüm malzemeleri atıp harmanlıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 dereceik fırında pişiriyoruz. Servis ederken torbanın içinde kalan sosu bir tavada koyulaştırarak tavuğun üzerinde servis ediyoruz.

LORLU TATLI BÖREK

16 adet hazır baklava yufkası

Arası için:
150 gr. eritilmiş tereyağı

Harç için:
Yarım kg. tatlı lor
Yarım su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı tarçın

Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı: Öncelikle harcı hazırlarken tatlı lor, toz tarçın ve şekeri bir kasede karıştırıp kenara alıyoruz. Ayrı bir yerde iki adet baklava yufkasını, arasına tereyağı sürerek üst üste yerleştiriyoruz. Daha sonra ortadan ikiye katlıyoruz. Yufkanın dar olan kısımlarına harcı pay edip önce iki yanda kalan kenarları hafif içe doğru katlıyoruz. Daha sonra sigara böreği gibi sarıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişriyoruz. Şerbet için şeker ve suyu kaynatıyoruz. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyip ılınmasını bekliyoruz. Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirip tarçınla süsleyerek servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA