Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Sağlıklı iftar sofrası

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, iftar sofrası için hem tok tutan, hem de kilo aldırmayan sağlıklı tarifler var. Bunlardan biri; koyu kıvamıyla son derece doyurucu olan ancak yağsız ve unsuz olduğu için diyet yapanların da tüketebileceği bir çorba... Diğeri ise, fırında pişen karabuğday köfteleri... Her ikisini de denemenizi tavsiye ediyorum.
Ramazan ayında bazı iftarlarda böyle sağlıklı yiyecekler hazırlayarak diğer günleri dengeleyebiliriz. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Hayırlı Ramazanlar...

DETOKS ÇORBA

1 kg. ıspanak
1 avuç brokoli
1 adet kabak
1 adet kereviz
2 adet pırasa
3 adet yeşil biber
Tuz
Zerdeçal
1 su bardağı Hindistancevizi sütü

Yapılışı: Tüm malzemeyi bir tencereye koyup üzerine su döküyoruz. Sebzeler haşlanınca Hindistancevizi sütü ekleyip blender'da çekiyoruz.

KARABUĞDAY KÖFTESİ

1 su bardağı haşlanmış karabuğday
1 yumurta
1 su bardağı karabuğday ekmeği içi (Toz haline getirilmiş)
Yarım su bardağı rendelenmiş, pişmiş havuç
Tuz
Karabiber

Pişirmek için:
1 adet çırpılmış yumurta
1 kase karabuğday unu
1 kase ekmek kırıntısı/ galeta unu

Yapılışı: Bütün köfte malzemesini yoğurup köfte şekli veriyoruz. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından ekmek kırıntısına buluyoruz. Malzemeyi yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA