Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Sağlıklı sahur önerileri

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün sahurda tok tutan sağlıklı tariflere yer veriyorum. Pazılı pankek hem çok doyurucu, hem de içinde yumurta, süt ve sebze ihtiva ettiğinden çok sağlıklı. Bir de Ramazan'da yoğurdumuzu kendimiz mayalayalım diyorum. Mis gibi ev yoğurdu, üzerine bal veya pekmez ya da tarçın ve yulaf ilavesi ile nefis bir sahur alternatifi olur kanaatindeyim. Şimdiden hepinize afiyet olsun. İyi pazarlar...

PAZILI PANKEK

1 adet yumurta
1 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı pazı püresi (Pazıları kaynar suda iki dakika haşlayıp buzlu suda şoklayarak elimizle sıkıyoruz ve blenderda çekiyoruz)
Tuz
Toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
Yapılışı: Tüm malzemeyi çırparak bir krep hamuru elde ediyoruz. Krep tavamızı yağlıyoruz, küçük bir kepçe ile topak topak döküyoruz. Tüm pankekleri arkalı önlü çevirip pişiriyoruz.

EV YAPIMI YOĞURT

1 lt. organik inek sütü
1 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt veya 1 yemek kaşığı hazır yoğurt
Yapılışı: Öncelikle sütü maksimum 10 dakika kadar kaynatıyoruz. Kaynattığımız sütün ılınmasını bekliyoruz ve serçe parmağımızla ısıyı kontrol ediyoruz. Buradaki kriterimiz, parmağımızın yanmaması ancak sıcaklık hissetmesi olmalı. Sütün ısısı istediğimiz noktaya geldiğinde bir yemek kaşığı yoğurdun içine ılık sütten biraz döküp karıştırıyoruz. Daha sonra sütlü, yoğurtlu karışımı ılık sütün içine ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Üzerini iyice kapatıp kalın bir örtü havlu ya da battaniye ile etrafını sarıyoruz. Not: Sütü mayalarken eğer elimizde başka bir yoğurt yok ise bir yemek kaşığı tereyağı ile de mayalayabiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA