İDİL ÇİMRİN İDİL ÇİMRİN

İftarda lokmalık lezzetler

Herkese merhabalar. İdilikanın mutfağında bugün kalabalık iftar sofralarına yakışacak lokmalık bir ara sıcak ve lokmalık bir tatlı hazırladım. Minik minik tek kişilik sunabileceğiniz patates mantısı ve elmalı baklava hem misafirlerinizin damaklarını şenlendirecek hemde sunum olarak sofranızda şık ve lezzetli detaylar olacaklar. Üstelik yapımları da son derece basit. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Bereketli sofralarda buluşabilmek dileği ile...

PATATES MANTISI

5-6 adet patates
Yarım demet maydanoz
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Yapılışı: Patatesleri haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice eziyoruz. Daha sonra patateslerin içine doğranmış maydanozları ekliyoruz.. İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyip karıştırıyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ortasına parmak bastırarak kase şekli veriyoruz. Başka bir kasede yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırıyoruz. Patateslerin içini yoğurt ile dolduruyoruz. Sosu için tavada sıvı yağı kızdırıp, salçayı ekleyip karıştırıyoruz. İsterseniz biraz su ilavesi yapabilirsiniz. Patates çanaklarının üzerine salçalı sosu gezdirerek servis yapıyoruz.

ELMALI BAKLAVA

20 adet baklavalık yufka
1 kase eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

Elma marmeladı için:
3 adet elma
1 su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı tarçın

Yapılışı: Elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz. Şekerle birlikte kısık ateşte pişiriyoruz. Piştiğine emin olduktan sonra tarçın ilave edip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Baklava yufkasını seriyoruz üzerine yağ karışımını sürüyoruz ve bir kat daha seriyoruz üzerine elma marmeladını sürüp , ceviz serpiştiriyoruz. İstediğimiz şekilde kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Kaymak yada kaymaklı dondurma ile servis ediyoruz.
BİZE ULAŞIN