Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Balkan sofrası

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı iftar sofrasında bugün, çoğunlukla Arnavut göçmenlerinin mutfağında yer alan iki lezzete yer veriyorum. İlk tarifim meşhur elbasan tava, diğeri ise kaymaçina.
Şimdiden hepinize afiyet olsun. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adraesinden ulaşabilirsiniz. Bereketli sofralarda buluşabilmek dileği ile...

ELBASAN TAVA

500 gr. kuzu eti
2 adet kuru soğan
1 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay bardağı etin suyundan
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
Ayiçek yağı

Yapılışı: Etleri önce biraz kavuruyoruz, daha sonra doğranmış kuru soğanı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Bu işlem devam ederken suyunu ve tuzunu ilave edip düdüklü tencerede pişiriyoruz. Etin suyundan bir çay bardağı, sos için ayırıyoruz. Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu, top top olmaması için iyice çırpıyoruz. İçerisine et suyunu ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Pişirdiğimiz ete baharatlarını da ilave edip bir borcama alıyoruz. Hazırladığımız sosu etlerin üzerine döküyoruz. Üzeri kızarıncaya kadar orta ısılı fırında pişiriyoruz ve sıcak olarak servis ediyoruz.

PÜF NOKTASI
İsterseniz sebzeli yada otlu da hazırlayabilirsiniz.

KAYMAÇİNA

5 adet yumurta
1 litre süt
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Yapılışı: Yumurta ve şekerleri kar gibi beyaz oluncaya kadar çırpıyoruz. Ilık süt ve vanilyayı ekleyip çok az daha çırpıyoruz. Cam bir fırın kabına alıyoruz. Fırın tepsisinin içine bir miktar su koyup cam fırın kabını içine oturtuyoruz. Önceden ısttığımız 160 derecelik fırında pişiriyoruz.

PÜF NOKTASI
Üzeri göz göz olunca ve kızarınca piştiği anlaşılır. Servis etmek için bir süre buzdolabında bekletmek gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA