Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

İftar saatinde kebap şöleni

İdilika'nın iftar sofrasında bugün bir çeşit yoğurt çorbası ile Denizli yöresine ait Buldan kebabı var. Buldan kebabı; hem sunumu, hem de lezzetiyle bu akşam iftar sofranızın baş tacı olacak. Bu kebap; her hanımın rahatlıkla yapabileceği bir başucu tarifi kesinlikle... Şimdiden hepinize afiyet olsun. Bereketli sofralarda buluşmak dileğiyle.

MAŞ FASULYELİ YAYLA ÇORBASI

2 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı un
1 yumurta
Yarım su bardağı maş fasulyesi
Tuz
Kuru nane

Yapılışı: Maş fasulyelerini düdüklü tencerede haşlıyoruz. Yoğurt, un, yumurta ve tuzu bir kapta karıştırıyoruz. Yavaş yavaş ılıtarak, fasulyelere ilave ediyoruz. Kuru nane ile servis ediyoruz.

BULDAN KEBABI

500 gr. dana kuşbaşı
2 adet patates
250 gr. arpacık soğan
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
Birer tatlı kaşığı tuz, karabiber, kekik
3 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı: Etlerimizi tencerede suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Bu arada patatesleri kuşbaşı et büyüklüğünde doğruyoruz. Arpacık soğanlar, bir yemek kaşığı salça ve baharatlarla, patatesleri bir kapta harmanlıyoruz. Etleri ekleyip fırına dayanıklı bir kaseye koyuyoruz. Fırına dayanıklı bir kabın ortasına ters çevirerek oturtuyoruz. Etrafına üç su bardağı su ekliyoruz. 180 derecelik fırında, 40 dakika pişiriyoruz. 40 dakika sonunda iki su bardağı yıkanmış pirinci eşit bir şekilde yayıyoruz ve üç kaşık tereyağ ekliyoruz. Üzerini folyo ile kaplayıp 12-15 dakika daha fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI
Dilerseniz, patatesleri önceden kızartabilirsiniz. O zaman dışı daha çıtır olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA