Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün iftar sofrası için tam 15 dakika içinde hazırlayacağınız son derece pratik iki lezzet var. Afiyet olsun.
SARIMSAKLI PATATES
3 patates
5 diş sarımsak
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım demet maydanoz
Yapılışı: Patateslerin kabuklarını soyuyoruz. Parmak şeklinde dilimledikten sonra kızgın yağda kızartıyoruz. Ayrıca bir yerde ince kıyılmış sarımsak ve maydanozun içine limon suyu ile nar ekşisini ilave ediyoruz ve pulbiber ekliyoruz. Karıştırdığımız sosu kızarttığımız patateslerin üzerine döküyoruz.
KURUTULMUŞ PATLICANLI ANTRİKOT
1 avuç kurutulmuş patlıcan
3 dilim dana antrikot
Yarım su bardağı galeta unu
Kızartmak için ayçiçek yağı
Yapılışı: Kurutulmuş patlıcan ve galeta ununu çok az yağ ilavesi ile rondodan çekiyoruz. Antrikotları hazırladığımız pane harcına buluyoruz ve buzlukta 10 dakika dinlendiriyoruz. Bir teflon tavada ayçiçek yağını kızdırıyoruz. Antrikotları arkalı önlü pişiriyoruz.
PÜF NOKTASI
Dana bonfile ya da tavuk göğsü ile de deneyebilirsiniz. Hatta önceden hazırlayıp dondurursanız, paneniz daha çıtır olacaktır.