Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Şık iftar daveti

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nın iftar sofrasında bugün, iftar davetlerinize yakışacak, hem görsel olarak çok güzel, hem yapımı pratik, hem de son derece leziz iki tarife yer veriyorum. Şimdiden hepinize afiyet olsun...

FIRINDA KITIR DOMATESLER

3 adet Çanakkale domates
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
2 kaşık parmesan rendesi
3 kaşık bayat ekmek kırıntısı
Tuz
Karabiber
Taze fesleğen
Dereotu
Maydanoz
Biberiye
YAPILIŞI: Domatesler ortadan ikiye kesilir, zeytinyağı ve tuz seripilerek yağlı kağıt üzerinde fırınlanır. Pişen domatesler soğutulur. Diğer tüm malzemeler harmanlanıp domatesin üzerine dökülür, fırının ızgara bölümünde kızarana kadar pişirilir.

İNCİR PÜRELİ FIRINDA AYVA

4 adet ayva
8 tatlı kaşığı toz şeker
İNCİR PÜRESİ İÇİN:
100 gr. kuru incir
1 adet portakal kabuğu rendesi
100 gr. dövülmüş ceviz içi
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı portakal suyu
YAPILIŞI: Ayvaları kabukları ile birlikte ortadan ikiye ayırın. Ayvaları, çekirdeklerini içinde bırakarak ve her ayvanın ortasında bir tatlı kaşığı şeker serpiştirerek önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yumuşayana kadar pişirin.
İncir püresi için; kuru incirleri kaynar suda bekletip yumuşatın. İncirleri, portakal kabuğu rendesi; portakal suyu, iki yemek kaşığı toz şeker ile birlikte rondoda çekin. Ayvaları bir taşım kaynatın ve dövülmüş ceviz ilave edin.
İncir püresini, fırınlanmış ayvaların üzerine dökün. Dondurma ile servis edebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA