Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Samsun’a çıkartma yaptık

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, Karadeniz bölgesinin en güzel şehirlerinden Samsun'a konuk oluyoruz ve hem Karadeniz ezgileri taşıyan, hem de nev-i şahsına münhasır farklılıklar içeren Samsun mutfağını mercek altına alıyoruz.

MISIR ÇORBASI

250 gr. mısır tanesi
1 su bardağı kuru fasulye
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Tuz

Yapılışı: Bir gün önceden ıslatılmış kuru fasulyenin suyunu süzüyoruz. Fasulyelerle mısır tanelerini suda haşlıyoruz. Ardından tuz ilave ediyoruz. Ocaktan alıp üzerine çırpılmış yoğurt ve sütü, karıştırarak ekliyoruz. Son olarak bir tavada tereyağını kızdırıp çorbanın üzerine gezdiriyoruz. NOT: İsterseniz içine barbunya ilave edebilirsiniz. Karadeniz'in birçok yöresinde mısır çorbası barbunya ile birlikte pişirilir.

NOKUL

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un üzerine sürmek için :
1 adet yumurtanın sarısı İç ma lzemesi için :
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı fındık kırığı veya ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 paket margarin

Yapılışı: Hamur için ayrılan malzemeleri yoğuruyoruz. Hamuru dörde bölüyoruz. Hamuru sırayla açıp oda ısısındaki margarini sürüyoruz. Üzerine şeker serpip üzüm ve fındık ya da ceviz koyuyoruz. Rulo halinde sarıp lokma lokma kesiyoruz. Yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA