Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Mükellef Yılbaşı sofrası

Herkese merhabalar. Bu pazar akşamı büyük ihtimalle hepiniz sevdiklerinizle bir araya gelecek ve geçtiğimiz senenin muhasebesini yapacak, yeni gelen seneden ise dileklerinizi sıralayacaksınız. 2017 yılı nihayet bitiyor. Yeni seneden en büyük dileğim; dünyadaki tüm savaşların son bulması, çocukların bu dünyada annesiz-babasız kalmaması, ülkemizin refah içinde yaşaması, devletimizin bekasının devamı ve halkımızın gücünü kaybetmemesidir. Mutfaklarımızda bereket, sofralarımızda birlik beraberlik ve sağlık içinde bir arada olmamızı ise yürekten diliyorum.

SÜSLÜ PÜSLÜ SOFRA
Yılbaşı sofralarının olmazsa olmaz yemeği fırında hindi dolma ve yanındaki kestaneli pilav olsa da, ben bu yılbaşı akşamı için yapımı ve sunumu son derece basit olan sebzeli hindi bonfile sarmasını uygun gördüm. Yanında ise yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi bal kabağı çorbası ve her sene mutlaka soframdan bulunan ve değişik iç malzemelerle hazırladığım avcı böreğimi ara sıcak olarak tercih ettim. Tatlı olarak size önerim ise ya kuruyemişli yılbaşı tartı ya da içinde çikolata ve kestanenin bulunduğu bir tatlı. Bunların sofranızda yılbaşı ruhu estireceğini düşünüyorum. Yılbaşı sofrasında lezzetlerden çok sunum ön planda olduğundan, sizlerin bol süslü ve yılbaşı ruhunu yansıtan dekoratif objelerle bezenmiş leziz sofranızı kırmızılarla buluşturacağınıza eminim. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

BAL KABAĞI ÇORBASI
2 dilim bal kabağı
1 tane orta boy havuç
1 tane orta boy kuru soğan
1 tane orta boy patates
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı et suyu
5-6 su bardağı kaynamış su
300 ml. krema
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI: Sebzeleri doğrayıp soteliyoruz ve içine et suyu ile kaynar su ilave edip pişiriyoruz. Krema ilave edip blenderdan çekerek servis ediyoruz.

SEBZELİ HİNDİ BONFİLE SARMA
4 adet hindi bonfile
8 dilim kaşar peyniri
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1.5 su bardağı dilimlenmiş mantar
1 adet kırmızı kapya biber
500 gr. baby ıspanak
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Tuz
Taze çekilmiş karabiber

YAPILIŞI: Piyazlık doğranmış soğan, mantar, kapya biber ve sarımsağı soteleyelim. İçine en son ıspanakları ilave edelim. Tuz, karabiber ile lezzetlendirelim. Hindi bonfileyi ortadan ikiye ayırarak büyük bir parça elde edelim. Poşetin arasına koyalım ve iyice dövelim. İncecik olan filetonun içine sebzeleri ve ikişer dilim kaşar peynirini koyup rulo halinde saralım. Kürdan ile tutturalım. Teflon tavada tereyağı ile hindi sarmaları mühürleyelim. Bir fırın kabına alalım. Daha sonra, önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim. Dilimleyerek servis edelim.

HAVUÇLU AVCI BÖREĞİ

KREP İÇİN:
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz
Karabiber
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
1 kg. havuç
2 yemek kaşığı lor peyniri
2 yemek kaşığı kaşar peyniri
KIZARTMAK İÇİN:
2 adet yumurta
1 kase ekmek kırıntısı
Ayçiçek yağı

YAPILIŞI: Krep malzemesini çırpıp yağladığımız krep tavasına birer kepçe dökerek, arkalı önlü pişiriyoruz. Rendelenmiş soğan, havuç ve sarımsağı pişirip soğutuyoruz. Kreplerin içine pişmiş havucu ve peynirleri koyup rulo halinde sarıyoruz. Krep rulolarını önce çırpılmış yumurtaya, sonra ekmek kırıntısına bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz ve ortadan ikiye keserek ara sıcak olarak servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA