Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Geleneksel yılbaşı lezzetleri

Yılbaşı sofralarının olmazsa olmaz yemeği fırında hindi dolması ve yanındaki kestaneli iç pilavdır. Kütük pasta ise, yılbaşı ruhunu en güzel yansıtan tatlılardan biridir. Ben de bugün sizler için klasik yılbaşı lezzetleri pişirdim. Bugünlük benden bu kadar. Bütün okuyucularımızın yeni yılını kutluyorum. Sağlık, bereket ve mutluluk getirmesini diliyorum. Bana idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

2017 YILININ ÖNE ÇIKAN LEZZETLERİ NELERDİ?

Barındırdığı yüksek lif ve protein oranıyla sağlıklı beslenenlerin gündeminden düşmeyen chia tohumu.
Tahılgillerden olmayan ancak tahıla benzeyen yapısıyla tüm salatalarda yerini alan kinoa.
Ekmeğinden pilavına glütensiz yapısıyla vegan beslenmeyi sevdiren karabuğday.
Arındıran detoks içecekleri.

SEBZELİ YILBAŞI HİNDİSİ

5 kg. hindi
40 gr. zeytinyağı
2 adet havuç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet limon
1 adet kereviz
Biberiye
Kekik
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz

Yapılışı: Hindiyi yıkayıp temizliyoruz. Tuz ve limon suyu ile iyice ovup emmesini bekliyoruz. Yıkanan hindinin üzerinde kalan derilerini kesip derin bir kaba soğan, sarımsak, havuç, limon, biberiye, tuz, kekik, kereviz ve biraz zeytinyağı koyup karıştırıyoruz. Hindinin boşluğuna sebzeleri sıkı bir şekilde dolduruyoruz. Açık olan hindinin derilerini bir araya getirip sıkıca bağlıyoruz. Zetinyağı, tuz ve biber karışımını tüm yüzeylere iyice sürüp hindiyi, göğüs kısmı tepsinin yüzeyine gelecek şekilde yerleştiriyoruz. 200 derecede pişiriyoruz. Hindiyi fırından alıp göğüs yukarıya gelecek şekilde tepsiye yerleştirip tekrar fırına sürdükten sonra fırının sıcaklığını 220 dereceye artırıp 10 dakika daha pişiriyoruz.

KESTANELİ İÇ PİLAV

3 su bardağı pilavlık pirinç
4 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 adet et bulyon
250 gr. soyulmuş kestane
2 çay bardağı kuş üzümü
1 paket çam fıstığı
2 adet küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı: Kestaneleri haşlıyoruz. Bir tencerede tereyağını eritiyoruz. Zeytinyağı ve çam fıstıklarını ekleyip kavuruyoruz. Soğanı ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Pirinçleri de ekleyerek 10 dakika kadar kavuruyoruz. Daha sonra içerisine sıcak suyu, baharatları, tuzu, kuş üzümünü ve bulyonu ekliyoruz. 20 dakika kadar pişirmemiz gerekiyor. Pişmesine az bir zaman kala haşladığımız kestaneleri üzerine atıyoruz, daha sonra karıştırıyoruz. Demlenmesini bekliyoruz. Kestaneli iç pilavımızı yılbaşında hindi dolması ve tavuk dolmasında kullanabilirsiniz.

KÜTÜK PASTA

4 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı kakao
4 yemek kaşığı sıcak su
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu

İÇ KREMASI İÇİN:
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
25 gr. margarin
1 paket vanilya

DIŞ KREMASI İÇİN:
Kakaolu pasta kreması ve üzerinde yazan miktarda süt

Yapılışı: İç kremayı hazırlıyoruz. Malzemeleri orta ateşte pişiriyoruz. Ardından margarin ve vanilyayı karıştırıyoruz. Hamur için; tüm malzemeleri çırpıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküyoruz. 180 derecede pişiriyoruz. Keki yağlı kağıtla birlikte rulo yapıyoruz. Sonra rulonun içine kremayı sürüyoruz, tekrar rulo yapıyoruz. Pastanın üzerine de krema sürüyoruz. Ağaç şekli için çatal ile çiziyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA