Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

30 dakikada şahane sofra

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, Kayseri yemeklerinden oluşan bir iftar sofrası hazırlıyoruz. Kent yaşamının insanlara sunduğu olanaklar şüphesiz ki yeme alışkanlıkları ve beslenme biçimini değişime uğratır. Ancak Kayseri'nin yöresel yemekleri, bu değişimden etkilenmeden geleneksel tad ve lezzetlerle sofraları süslemektedir.

ZENGİN KAYSERİ MUTFAĞI
Evlerde en çok tüketilen ve halk arasında aşma-karna tabir edilen yiyecek türü; kesme çorba, erişte ve makarnadan oluşmaktadır. Unlu yiyeceklerden bir diğeri, su böreğidir. Kuru börek, tandır böreği, katmer yine unlu yiyeceklerdendir. Güveç; Kayseri'nin en gözde yemekleri arasındadır. Pehli, sulu köfte, pirinçli köfte, saç kebabı, fırınağzı, karın-mumbar, yağbari, pöç, kovalama, üzüm yemeği; etli ve yumurtalı yemeklerin en ünlüleridir. Tatlılar ise zengin bir çeşide sahiptir. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

ASİDE TATLISI

YAPILIŞI:
Tencereye suyu, unu, bir çay bardağı pekmezi alıp un topakları kalmayacak şekilde iyice karıştırılır. Sonra ocağın altı açılarak sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya yakın diğer bir çay bardağı pekmez de katılarak karıştırılır. Kaynadıktan sonra tabaklara boşaltılır. Arzu ederseniz üzerine yemek kaşığı ile gezdirilmiş erimiş tereyağı dökülür. Cevizle süslenerek servis edilir.

2 çay bardağı pekmez
2.5 su bardağı su
1 su bardağı un

SÜSLEMEK İÇİN:
Ceviz
ÜZERİ İÇİN:
Tavada eritilmiş tereyağı

KAYSERİ TİRİDİ

2 adet tavuk budu
1 adet bütün tavuk göğsü
Bir tutam tuz

HAMURU İÇİN:
500 gr. un
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir tutam tuz
Aldığı kadar su

ÜZERİ İÇİN:
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber

YAPILIŞI:
Tavuk göğsü ve budu kaynatılır. Haşlanan etler didiklenir. Hamuru için; un, yoğurt, su, tuz ve sıvı yağ ile kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur. Cevizden biraz bezeler elde edilir ve tava büyüklüğünde açılır. Az sıvı yağ eklenen tavada çevirerek pişirilir. Yufka rulo şeklinde sarılıp iki parmak kalınlığında kesilip tepsiye dizilir. Ilımış tavuk suyu yavaş yavaş yufkalara gezdirilir. Yufkalar yumuşayana kadar bu yapılır. Sonra üstüne didiklediğimiz tavuklar dökülür. En son tereyağlı pul biber gezdirilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA