Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

30 dakikada leziz yemekler

Herkese iyi haftalar.
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün nefis yemekler var...
Bugün 30 dakikada sofra kurmak üzere mutfağa giren bendeniz, en sevdiğim yemekleri yapmak istedim. Evde kalan peyniri nasıl değerlendirsem diye düşündüğümde, aklıma nefis bir peynir sos yapmak ve tavuk bonfile ile beraber sunmak geldi. Sonuç gerçekten muazzam oldu, umarım siz de seversiniz.
Aslında anlatmak isteğim; ızgara et ya da tavuğun üzerine dökmek için pişirilecek baz peynir sosunu, siz istediğiniz peynirle yapabilirsiniz.
Kullanacağınız peynir, damak zevkinize ve bütçenize uygun olarak değişiklik gösterebilir.

ŞİRİN GARNİTÜRLER
Buzdolabımda her zaman bebek havuç ve kabak mevcuttur ve çok severek yediğim bir garnitür çeşididir. Bebek patates, bebek patlıcan ve bunun gibi birçok sebzenin mini mini halini süpermarketlerde bulabiliyor ve et, tavuk, hatta ızgara balıklara eşlik etmeleri için tabaklara kondurabiliyoruz.
Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

KALMIŞ PEYNIRLERDEN TAVUK BONFILE

YAPILIŞI: Tavukları yüksek ısıda arkalı önlü mühürleyerek pişiriyoruz. Bir tavada zeytinyağı ve tereyağını eritip soğanları kavuruyoruz ve krema ile peynirleri ilave ediyoruz. Sirke, tuz ve karabiberi de ekliyoruz, bir tık kaynatıp altını kapatıyoruz. Sosu tavukların üzerine gezdirerek servis ediyoruz.

MALZEMELER

400 gr. tavuk bonfile
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1.5 yemek kaşığı tereyağı
100 gr. evde kalmış karışık peynir
4 yemek kaşığı ince doğranmış soğan
1/4 su bardağı krema
1 yemek kaşığı elma sirkesi

KARADUTLU UN HELVASI

YAPILIŞI: Tereyağını eritiyoruz, unu ekleyip pembeleşene dek karıştırarak kavuruyoruz. Unu ikiye ayırıyoruz, bir parçasına süt ekleyip karıştırıyoruz. Sütü çekince, bir su bardağı toz şeker ilave edip karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alıyoruz. Kalan una karadut suyu ekleyip karıştırıyoruz. Suyunu çekince, kalan toz şekeri ilave edip karıştırıyoruz. Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak beş dakika dinlendiriyoruz. Kalıba bir kat sade, bir kat karadutlu helva yerleştiriyoruz. Kalıptan çıkarıp dilimliyoruz.

MALZEMELER

1 su bardağı karadut suyu
1 su bardağı karadut tanesi
200 gr. tereyağı
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker

BALLI GARNİTÜR

YAPILIŞI: Sebzeleri tuzlu suda haşlıyoruz. Bir teflon tavada bal ve sirkeyi çok az su ilavesiyle ısıtıyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz. Sebzeleri ekleyip iki-üç dakika kadar soteliyoruz.

MALZEMELER

Yarım paket bebek havuç, yarım paket mini kabak, kırmızı biber
2 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı bal
Tuz
Karabiber

PÜF NOKTASI
Bilenler bilir, bal çok ısıtılmaya uygun bir malzeme değildir. Bu nedenle biraz su ile seyreltiyorum ve pişme süresinin iki-üç dakikayı geçmemesine dikkat ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA