Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Bayat ekmekten tarifler

Ekmekli tarifler ile haşır neşir olurken, aklıma Teoman'ın çok sevdiğim 'Ne ekmek, ne de su, sensizlik korkusu, istemem yeter ki sen, yanımda ol yeter' şarkısı geldi. Hakikaten ekmek, sofralarımızın baştacı.. Onsuz oluyor mu? Kimisi için asla olmuyor. Ancak ben yaklaşık dokuz ay önce ekmeği hayatımdan neredeyse çıkardım ve tam 8 kilo verdim. Belki benim bünyem böyle tepki verdi, tabii ki herkese tavsiye etmiyorum. Diğer yandan en üzüldüğüm şeylerden birisi evlerimize aldığımız ekmeklerin bayatlayıp değerlendirilemeden atılması. Kalan ekmekleri değerlendireceğiniz onlarca tarif yayınladık bugüne kadar, ancak ben bugün onlara yenilerini ekliyorum. Ey ev ekonomisinde çığır açan okuyucu, sözüm sizlere. Bu tarifleri not almayı unutmayın. Bugünlük benden bu kadar. Bana idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

EKMEKLI KURABIYE

YAPILIŞI: Malzemeleri sırayla karıştırıyoruz. Hamuru yoğurup sonra şekil veriyoruz. Önce yumurta akına, sonrada ekmek kırıntısına batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip fırınlıyoruz.

MALZEMELER
1.5 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta (sarısı içine akı dışına)
2.5 su bardağı un

BAYAT EKMEKLİ OMLET

MALZEMELER
3 adet yumurta
3-4 dilim bayat ekmek
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz
Sıvı yağ ya da tereyağı

YAPILIŞI: Ekmekleri küp doğruyoruz ve sıvı yağda kızartıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta, süt, peynir ve tuzu karıştırıyoruz. Kızaran ekmeğin üzerine döküyoruz. Bir tarafı iyice pişince kapak yardımıyla ters çeviriyoruz ve diğer tarafını pişiriyoruz.

EKMEKLI TATLI

MALZEMELER
KEK İÇİN:
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
1 su bardağı ekmek içi
1 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

ŞERBET İÇİN:
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2-3 damla limon

KREMASI İÇİN:
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krem şanti

YAPILIŞI: İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve su kaynayınca limonu damlatıyoruz. 5 dakika daha kaynatıp kapatıyoruz. Diğer taraftan kek için şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra tahta yağ, su ve ekmek içini ekleyip karıştırıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilya, son olarak da cevizi ekleyip karıştırıyoruz. Yağlanmış büyük dikdörtgen borcama koyup 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz. Biraz soğuyunca,soğuk şerbeti kekimizin üzerine döküyoruz. Kreması için süt, şeker, un ve vanilyayi karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca kapatıp tereyağı ekliyoruz. Krema ılık olunca da krem şanti ekleyip mikserle iyice çırpıyoruz. Son olarak kekimizi kremayla kaplayıp süsleyerek servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA