Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

C vitaminli lezzetler

Herkese merhaba.
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün kış aylarında metabolizmanızı güçlendirecek, sizi hastalıklara karşı koruyacak şifa deposu tariflerim var...
Kışın en çok tükettiğimiz bol C vitaminli portakalları ile mis kokulu ve lezzetli kurabiye, şifa deposu bol C vitaminli bir salata ve mandalina soslu tart görünümlü nefis bir kek hazırladım.
Bakalım beğenecek misiniz? Şimdiden hepinize afiyet olsun.

PORTAKALLI KURABİYE

YAPILIŞI: Derin bir kaba oda ısısında ki margarin, yumurta sarısı, rendelenmiş portakal kabuğu, portakal suyu, sıvı yağ alıp yoğuruyoruz. En son kabartma tozu ve un ilave ediyoruz. Minik parçalar alıp yuvarlıyoruz. Önce ayrılan yumurta akına sonrada toz şekere buluyoruz. 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

MALZEMELER

250 gr. margarin
1 yumurta sarısı
1 su bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı toz şeker
2 tane rendelenmiş portakal kabuğu
1 su bardağı portakal suyu
1 paket kabartma tozu
7-8 su bardağı un
ÜZERI IÇIN:
1 yumurta akı
İri kıyılmış ceviz

GREYFURTLU VİTAMİN SALATASI

YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri doğruyoruz. Sosu hazırlayıp üzerine döküyoruz.

MALZEMELER
1 adet pancar turşusu
1 adet havuç
1 adet turp
1/2 adet elma
1 adet greyfurt
1 yemek kaşığı nar
1/4 demet roka
Sebze filizi
SOSU IÇIN:
1 adet greyfurt suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı frenk soğanı

MANDALINA SOSLU KEK

MALZEMELER
KEK IÇIN:
2 adet orta boy yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı su
2.5 çay bardağı un
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
JÖLE IÇIN:
2 su bardağı mandalina suyu
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı buğday nişastası
4-5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya

YAPILIŞI: Yumurta ve şekeri beş dakika mikserde çırpıyoruz. Sonra süt, sıvı yağ, su ve vanilya ekleyip çırpıyoruz. Daha sonra un ve kabartma tozunu karıştırıp eleyerek karışıma ilave ediyoruz. Yağlanmış olan tart kalıbına döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. Diğer yandan mandalina suyu, şeker, vanilya, ve nişastayı karıştırıp kıvam alınca ılımaya bırakıyoruz. Soğumuş kekin üzerine döküyoruz ve süslüyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA