Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Ihlamurlar altında

Ihlamur ne güzel nimettir.
Her şeye uygun tadı ve şifa deposudur. Size mis gibi ıhlamur kokan bir reçel, kış gecelerinin vazgeçilmezi şifa deposu bir zencefilli ıhlamur çayı ve ıhlamur kovasına batmışcasına mis gibi bir ıhlamur deneyimi yaşatan ıhlamurlu kek tarifim var.
Ihlamur reçeli, mevsiminde toplanan çiçekleriyle ayrı bir güzel oluyor.
Ihlamur ağacı kışın yaprakları döken bir ağaçtır. Kökleri oldukça derine inebilir.
Bu nedenle mevsiminde toplayarak reçel yapılmalıdır.
Her ıhlamur ağacının aroması farklıdır. Hatta çay olarak tükettiğimiz ıhlamurların bile tat ve kokuları birbirinden ayrılabilir.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşaiblirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

IHLAMURLU KEK

YAPILIŞI: Yumurtayı kırıp üzerine şekeri katıp mikserle çırpıyoruz. Üzerine zeytinyağı ekleyip çırpıyoruz. Üzerine gazoz ve ıhlamuru ekliyoruz. Üzerine 2.5-3 su bardağı un, kabartma tozu, vanilyayı katıp mikserle çırpıyoruz. Yağlanmış kek kalıbına döküyoruz. Önceden ısıtılmış 185-190 derece fırında pişiriyoruz.

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 çay bardak sade gazoz
1 yemek kaşığı kuru toz ıhlamur
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardak az şeker

ZENCEFİLLİ BALLI IHLAMUR ÇAYI

MALZEMELER

Bir parça taze zencefil
1 tutam ıhlamur
1 tatlı kaşığı bal
Yarım ayva
Yarım limon

YAPILIŞI: Tüm malzemeyi aynı anda kaynatıp süzüyoruz, bal ve limon ile servis ediyoruz

IHLAMUR REÇELİ

MALZEMELER

1 su bardağı ıhlamur çiçeği
2 su bardağı kaynar su
3 adet elma
2 adet portakal
1 adet limonun suyu
4 su bardağı şeker
1 adet karanfil

YAPILIŞI: Ihlamur çiçeklerini bir kaba koyuyoruz. Üzerine iki bardak kaynar suyu döküyoruz. 15 dakika bekletip süzerek tencereye alıyoruz. Elmaları ve portakalları küp şeklinde doğrayıp ilave ediyoruz. Kısık ateşte 30 dakika kaynatıyoruz. Karanfil ve bir limonun suyunu ilave edip iki dakika daha kaynatıyoruz. Ateşten alıp soğutuyoruz ve kavanozlara dolduruyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA