Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Sokak lezzetlerine modern dokunuş

Geçtiğimiz günlerde Suadiye'de arkadaşlarım ile birlikte Brasserie Noir'e gittik. Ben mesleğim dolayısı ile sıklıkla çeşitli restoranlara gidiyor, yeni lezzetlerin tadına bakıyorum. Brasserie Noir'da ilgimi çeken ve 'Mutlaka okuyucularım ile paylaşmalıyım' dediğim çok tatlı bir hikaye keşfettim. Sahibi Oğuz Kaan Ermeç'in bilindik sokak lezzetlerine kattığı esprili yorumları, inanılmaz lezzetli buldum. Mesela bildiğimiz ıslak hamburgeri kahvaltıda yediğimiz açma ile yapmış, kokoreçi incecik dilimleyip çıtır çıtır sunmuş, tükürük köftesi diye bilinen sokak köftelerini tırnak pide üzerinde çok şık bir şekilde sunmuş. Bir mekanın sahibinin ya da şefinin damak hafızasının gelişmiş olması, çok gezip çok yemek deneyimi yaşamış olması nasıl da kendini belli ediyor. Ülkemizde bu tarz eğlenceli mutfak konseptlerinin yayılmasını diliyorum. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

TIRNAK PİDE YATAĞINDA SOKAK KÖFTESİ

YAPILIŞI: Yoğurma kabına kıymayı alıyoruz. Soğanı rondodan geçirip elimizle suyunu sıkıyoruz. Kıymaya ekliyoruz. Ekmek dilimlerini süt ile beraber rondodan geçirip ilave ediyoruz. Tuz, kimyon, ince doğranmış maydanozu da ekliyoruz. Köftemizi iyice yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra az yağda ve kısık ateşte pişirmeye dikkat ediyoruz. Tırnak pideyi ısıtıp köfteleri üzerine dizerek servis ediyoruz.

MALZEMELER

Yarım kg. az yağlı kıyma
1 adet büyük soğan
5 dilim tam buğday ekmeği
Yarım çay bardağı süt
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon

ŞERBETSİZ BAL KABAKLI BAKLAVA

MALZEMELER

1 kg. bal kabağı
1 su bardağı toz şeker
1 paket hazır baklavalık yufka
Tereyağı
Servis için 1 kase tahin

YAPILIŞI: Bal kabaklarını rendeleyip şekerle yumuşayana kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz. Yufkaların aralarına eritilmiş tereyağı sürüp üzerine balkabaklı harcı güzelce yayıyoruz. Rulo yapıp tepsiye yanyana dizip pişiriyoruz. Tahin ile servis ediyoruz.

AÇMA İLE ISLAK HAMBURGER

MALZEMELER

6 adet küçük boy hazır açma

KÖFTESİ İÇIN:
500 gr. dana kıyma
1 paket köfte harcı
İsteğe bağlı maydanoz
1 çay bardağı su

SOSU IÇIN:
5 adet rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı domates salçası
3 adet küp şeker
3 diş rendelenmiş sarımsak

YAPILIŞI: Köfte malzemelerini bir kapta yoğurarak dinlenmesi için 10 dakika buzdolabında bekletiyoruz. Sos malzemelerini karıştırarak 20 dakika kadar pişiriyoruz. Açmaları ortadan kesip sıcak domates sosuna batırıyoruz. Köfteleri, açmalardan biraz büyük bir şekilde yuvarlıyoruz ve her iki tarafını da kızartarak soslu açmaların arasına koyuyoruz. Eğer sıcak yemek isterseniz açma hamburgerleri fırında beş dakika tutabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA