Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Leziz bayram sofrası

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, mübarek Kurban Bayramı'nın ikinci günü, ailemiz ve misafirlerimizle paylaşacağımız nefis lezzetlere devam ediyoruz.

BAYRAM LEZZETLERİ
Yaşadığımız bu kozmopolit hayat, aile fertlerini birbirinden ister istemez uzaklaştırırken, özlemle beklenen bayram sofraları bitmeyen sohbetler ve kahkahalar ile tüm aileyi birleştiriyor. Bu sebeple benim için bayram sofralarının yeri apayrı.
Her bayram olmazsa olmaz lezzetlerden birisi olan düğün çorbasını bugün sizler için pişirdim, umarım deneyip beğenirsiniz. Diğer yandan Bolu'ya ait olan Abant kebabına benzer şahane sebzeli bir kebabı, arkasından da nefis bir trileçeyi beğeninize sunuyorum.

SEBZELİ KEBAP

MALZEMELER
200 gr. kuşbaşı et
5-6 adet mantar
1 kase kaşar
2 adet domates
1 adet soğan
2 adet biber
1 kaşık tereyağı
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI: Etleri, suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve soğanı ilave ederek pişirmeye devam ediyoruz. Pişmesine yakın tuzunu ilave ediyoruz. Suyunu çektikten sonra tereyağı ve mantarı ilave ediyoruz. Ardından sivri biber, domates ve baharatlarını ekleyip pişiriyoruz.
Etler pişerken, patlıcanların kabuklarını soymadan boylamasına ikiye kesiyoruz. Bir tencereye sıvı yağ koyup patlıcanları yumuşayana kadar önlü arkalı kızartıyoruz. Patlıcanları, fazla yağını kağıt havluyla alıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Patlıcanların ortalarını bir çatal yardımıyla eziyoruz. Hazırladığınız etli malzemeyi içlerine paylaştırıyoruz. Salça ve bir miktar sıcak suyu karıştırarak fırın tepsisine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişiriyoruz. Pişmeye yakın, üzerine rendelenmiş kaşar peynirleri serpiştirip tekrar fırına veriyoruz. Peynir eriyince servis ediyoruz.

TRİLEÇE

MALZEMELER
KEK İÇİN:
5 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
2 paket şekerli vanilin
1 silme çay kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı süt
2 paket krema
1 su bardağı süt tozu
KARAMEL İÇİN:
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket krema
1/2 su bardağı süt
YAPILIŞI: Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıyoruz. Yumurta aklarını bir çimdik tuz ilavesiyle kar gibi olana kadar çırpıyoruz. Şekeri ekleyip beş dakika daha çırpıyoruz. Sarıları ayrı bir kapta çırpıyoruz, aklara yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı yavaş yavaş ekleyerek bir spatula ile karıştırıyoruz. Fırın kabını yağlıyoruz. Keki döküp 160 derecelik fırına veriyoruz.
Şerbeti için; süt ve süt tozunu, derin bir kapta köpürene kadar çırpıyoruz. Şerbeti soğuk olarak kekin üzerine gezdiriyoruz.
Karamel için; tereyağ ve şekeri geniş bir tavaya alıp kısık ateşte eritiyoruz. Karıştırmadan şeker eriyip kahverengi bir sıvı haline gelene kadar bekliyoruz. Kremayı ve sütü ekleyip karameli çırpıyoruz. Karıştırarak koyu karamel kıvamı alana kadar pişiriyoruz. Karameli şerbetini çeken kekin üzerine gezdiriyoruz. Buzdolabında dinlendirip servis yapıyoruz.

TAVUKLU DÜĞÜN ÇORBASI

MALZEMELER
350-400 gr. tavuk eti
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Pul biber
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Limon suyu
YAPILIŞI: Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayarak haşlıyoruz. Kemikli ise kemiğinden sıyırarak ufak ufak didikliyoruz. Diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için yoğurt ve unu iyice çırpıyoruz. Yumurta sarısını, az limon suyu ilave ederek karıştırıyoruz. Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyunun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave ediyoruz. Didiklenmiş etleri de ekleyerek çorbayı kaynatıyoruz. Son olarak çorbanın tuzunu da ilave ederek üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA