Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Turp gibi hissettiren yemekler

Herkese merhaba, Bugün İdilika'nın Mutfağı'nda, sağlık açısından inanılmaz faydaları olan, tezgahlarda pembe pembe bizlere gülümseyen turpu işliyoruz. Özellikle yemeklerimde sık sık kullandığım bebek turplar; hem görüntüsü, hem de yemeklerin ve salataların besleyici etkisini artırmaya yönelik şifalı yönüyle mutfağımda her zaman yer alır.
Turp, son derece serttir ve rendeleyerek ya da incecik doğranarak tüketilebilir. Çiğ olarak tüketilmesi her zaman daha sağlıklıdır. Turp, öksürüğe karşı inanılmaz faydalıdır. Bal ile karıştırıldığında, özellikle çocuk öksürüklerinde kısa sürede sonuç almak mümkündür. Turp, tüketilen yiyeceklerin sindirilmesi ve hazım sorunlarının ortadan kaldırılması için çok faydalı bir besin kaynağıdır. İçerdiği zengin miktardaki diyet lifleri yardımıyla sindirim sisteminde bulunan bütün organlara fayda sağlar. Ayrıca çok güçlü bir antioksidandır.
Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

YOĞURTLU CEVİZLİ TURP MEZESİ

MALZEMELER
2 adet orta boy turp
2 diş sarımsak
5 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
Sıvı yağ
Pul biber
1 avuç ceviz
YAPILIŞI: Turpları rendeleyip tuz, sıvı yağ, rendelenmiş sarımsak, dövülmüş ceviz ve yoğurtla karıştırıyoruz. Karışımı servis tabağına alıp üzerini pul biber ile süslüyoruz.

NAR SOSLU TURP SALATASI

MALZEMELER

4 adet havuç
2 adet turp
1 adet nar
Zeytinyağı
Tuz
ÜZERİ İÇİN:
Sumak
YAPILIŞI: Havuçların ve turpların kabuklarını soyup rendenin kalın tarafıyla rendeliyoruz. Karıştırma kabına rendelenmiş sebzeleri koyuyoruz. Üzerine tuz serpip nar suyunu döküyoruz. Zeytinyağı da gezdirerek karıştırıyoruz.

TURP TURŞUSU

MALZEMELER
2 kg. kırmızı turp
Bir çay bardağı kadar sirke
Bir yemek kaşığı tuz
Bir yemek kaşığı toz şeker
5 diş sarımsak
Su
YAPILIŞI: Öncelikle turpları çok iyi yıkıyoruz ve dilim dilim doğruyoruz ve doğranmış turpu bir tencereye koyuyoruz. Turpların üzerini geçecek kadar su ekliyoruz. Tuzu, sirkeyi, sarımsakları ve toz şekeri de koyuyoruz, tuz ve şekerin erimesini sağlamak için karıştırıyoruz. Tencereyi ocağa koyuyoruz. Turplar pişince ocağın altını kapatıyoruz. Suyuyla birlikte bir cam kavanozun içine koyup ağzını sıkıca kapatıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA