Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Akşama ne pişirelim?

Herkese merhaba. Bugün size, evdeki malzemelerle son derece ekonomik bir menü hazırladım. Sütlü mis gibi bir brokoli çorbası, ardından ekonomik tavuklu patates püresi ve çok bereketli bir kakaolu irmikli tatlı. Şerbetli tatlıları hepimiz çok severiz. Ancak onların zahmetli ya da zor olduğunu düşünerek yapmaya çekiniriz. Şimdi sizlere vereceğim irmik tatlısı tabularınızı yıkmanıza yardım edecek, oldukça kolay ve lezzetli bir tarif. Bugünlük benden bu kadar. Bana idilikaninmutfagi@ sabah.com.r adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

SÜTLÜ BROKOLİ ÇORBASI

MALZEMELER

Yarım kg. brokoli
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Nane
Pul biber
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt

YAPILIŞI:
Brokolileri yıkıyoruz, doğrayıp kaynamaya bırakıyoruz. Ayrı bir tavada yağı eritip soğan, un ve salçayı kavuruyoruz. Kaynayan brokolileri el blender'ı ile çekiyoruz ve içerisine süt ekleyip tekrar eziyoruz. En son olarak tavadaki karışımımızı çorbamıza ekleyip ocağa alıyoruz. Tuz, baharatları ekleyip 1-2 dakika kaynatıp servis ediyoruz.

KAKAOLU İRMİKLİ TATLI

MALZEMELER

2.5 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN:
2.5 bardak su
2.5 bardak şeker

YAPILIŞI:
İlk olarak şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlıyoruz. Şerbet kaynarken yoğurt, sıvı yağ, yumurta, kakao, irmik, un ve kabartma tozu ile yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru ceviz büyüklüğünde kurabiye gibi şekillendirerek tepsiye diziyoruz. Daha sonra 170 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan sıcak kurabiyelerin üzerine ılıyan şerbeti döküyoruz ve şerbeti çekmesini bekliyoruz.

FIRINDA TAVUKLU PATATES PÜRESİ

MALZEMELER

5 adet iri patates
Kaşar peyniri
3 yemek kaşığı tereyağı
5 adet kemiksiz tavuk but
Tuz
2 yemek kaşığı salça

YAPILIŞI:
Patatesleri haşlıyoruz. Başka bir tencerede iri küp şeklinde doğradığımız tavukları hafif yağda kavuruyoruz. Haşlanan patatesleri püre haline getiriyoruz. Kaşarların bir bölümünü ve tereyağını patatese ekleyip iyice eziyoruz. Üzerine tavukları yerleştiriyoruz. Kaşar ve kavurduğumuz salçayı ekleyip, 180 derece fırına veriyoruz. 15 dakika kaşarlar eriyene kadar fırında tutuyoruz. İyice kızarınca fırından çıkarıp servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA