Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Mutfakta derbi var

Bu akşam Fenerbahçe- Galatasaray maçı var. Büyük derbiye saatler kala tahminler, yorumlar yapılıyor, 'Derbiyi nerede izlesek?' soruları kafalardan geçiyor. Ben evlerinde maç keyfi yapmaya karar verenlere uygun çıtır çıtır, kalori yüklü kızartmalar hazırladım. İlk duyanlara farklı gelecek, daha önce denemiş olanların ise mutlu olacağını düşündüğüm corn dog yani sosis kaplama tarifimi sizlerle paylaşıyorum. Bu tarifi şüphesiz en çok çocuklarınız sevecek. İçi sosis, dışı mısır unlu olan sosis kaplama, çok da fazla zamanınızı almayacak. 'Maç sonucu ne olursa olsun, yeter ki sizin havanız iyi olsun' diyerek her iki takıma da iyi şanslar diliyorum. Bana idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

SOSİS KAPLAMA

MALZEMELER
1 .5 su bardağı mısır unu
1+1/4 su bardağı un
1/4 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz (kullanılmasa da olur)
1 adet çırpılmış yumurta
1.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı bal
10-12 tane sosis
10 -12 tane çöp sis çubuğu
Sıvı yağ (kızartmak için)
YAPILIŞI: Küçük derin bir tencerede sıvı yağı kızdırıyoruz. Ateşin altını orta dereceye getiriyoruz. Büyük bir kasede; mısır unu, un, şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırıyoruz. Üzerine çırpılmış yumurta, süt, sıvı yağ ve balı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Sosisleri kağıt havluyla iyice kuruluyoruz. Her birine çöp şişleri geçiriyoruz. Uzun bir su bardağına karışımın birazını döküp hazırladığımız çubuğu bu karışıma batırıyoruz ve her yeri bu karışımla kaplandıktan sonra bardaktan çekiyoruz. Çubukları yağa atıyoruz, her yanı altın sarısı olana kadar kızartıyoruz.

KAŞAR KROKET

MALZEMELER
2 cm. kalınlığında dilimlenmiş 5 adet kaşar peyniri (kişi sayısına göre artırabilirsiniz)
Un
Galeta unu
1 adet yumurta
Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI: Kaşar peynirini dilimliyoruz. Yumurtayı bir kaba kırıp iyice çırpıyoruz. Başka kaplara da un ve galeta unu koyuyoruz. Dilimlediğimiz kaşar peynirini önce una, ardından yumurtaya, son olarak galeta ununa bulayıp tabağa alıyoruz ve buzlukta 10 dakika bekletiyoruz. Bu sürenin sonunda tavaya sıvı yağı koyup kızdırıyoruz. Kroketleri yağda kızartıp fazla yağının gitmesi için havlu kağıt üzerine alıyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.

PATATES KROKET

MALZEMELER
4-5 adet haşlanmış patates
2 adet yumurta sarısı (akını bulamak için kullanacağız)
1 çay kaşığı karabiber
Pul biber (isteğe bağlı)
Kırmızı toz biber
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
60 gr. tereyağı
BULAMAK İÇİN:
Yumurta akı
Un
Galeta unu
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
YAPILIŞI: Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz. Püre haline gelen patateslerimize tereyağını, baharatları ve yumurta sarısını ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Pütürsüz bir kıvam almasını sağlıyoruz. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip karıştırıyoruz. Hazırladığımız patates harcını sıkma torbasına dolduruyoruz. Tabağımıza yapışmaması için pişirme kağıdı seriyoruz ve üzerine şeritler halinde patates harcından sıkıyoruz. Harcımızın dinlenmesi için yaklaşık yarım saat derin dondurucuda bekletiyoruz. Dondurucudan aldıktan sonra istediğimiz uzunlukta dilimler halinde kesiyoruz. Her bir parçayı önce una, sonra yumurta akına ve son olarak galeta ununa güzelce buluyoruz. Kızdırmış olduğumuz sıvı yağda her iki yüzeyini de çevirerek kızartıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA