Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Sebze suları ile şifalı tarifler

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirici şifalı sebze sularına yer veriyorum. Sebze ve meyveler, bağışıklık sistemi için önemli olan antioksidanlar bakımından zengin olduğu için bizi gripten kansere kadar birçok hastalığa karşı korur. Sebze suları, asitli ve gazlı içeceklerin aksine günlük sıvı ihtiyacımıza da destek olur. B12 vitamini hariç diğer B grubu vitaminleri içerir. Bu vitaminlerin en önemli işlevi; metabolizmanın ve sinir sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlamasıdır. Öte yandan sebzelerin toksin atıcı özelliklerinden dolayı vücudumuzun temizlenmesinde de önemli görevleri vardır. Sebzelerin suyunu içmek yerine blender'dan geçirerek posalı haliyle tüketmek ise bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. Bugünlük bu kadar. Bana istediğinizde idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

YEŞİL SEBZE SUYU

MALZEMELER
4 tane Çengelköy salatalığı
1/2 baş marul veya kıvırcık
1 avuç nane yaprağı
1 avuç maydanoz
1 yeşil elma
1 ince dilim taze zencefil
YAPILIŞI: Bütün malzemeleri yıkayıp katı meyve sıkacağından geçiriyoruz ve mümkün olan en kısa sürede taze olarak tüketiyoruz.

KIRMIZI SEBZE SUYU

MALZEMELER
1 adet orta boy pancar
1 adet havuc
1 adet elma
Yarım baş mor lahana
1 ince dilim taze zencefil
YAPILIŞI: Sebze ve meyveleri yıkayıp katı meyve sıkacağından geçiriyoruz ve mümkün olan en kısa sürede taze olarak tüketiyoruz.

KİVİLİ ISPANAK SUYU

MALZEMELER
4-5 yaprak ıspanak
4-5 dal maydanoz
1 salatalık
1 kivi
Yarım limonun suyu
400 ml. su
YAPILIŞI: Malzemeleri yıkayıp katı meyve sıkacağından geçiriyoruz ve mümkün olan en kısa sürede taze olarak tüketiyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA