Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Gripsavar tarifler

Herkese merhaba, İdilika' nın Mutfağı'nda bugün yine sağlıklı reçeteler ile karşınızdayım. Nezle ve grip gibi hastalıkların yoğun olarak görüldüğü bugünlerde en iyisi hasta olmadan önlem almak ve bunun için de doğanın şifalı besinlerine soframızda yer vererek bağışıklık sistemini güçlendirmek.

SARIMSAK, SOĞAN
Bağışıklık sistemi insan vücudunu hastalıklara karşı koruyan, zararlı mikropları fark edip yok etmeye çalışan bir sistemdir. Antibiyotik kullanmadan bağışıklık sisteminizi doğal formüllerle güçlendirmeniz mümkün. Binlerce yıldır birçok tıbbi amaçla kullanılagelen mucizevi besin sarımsağın bakteri, mantar ve virüsleri yok etme kapasitesi 19. yüzyılda Louis Pasteur'ün araştırmalarıyla da doğrulanmış. Aynı aileden olan soğan da hücre hasarına karşı koruyan ve bağışıklığı kuvvetlendiren çok güçlü bir antioksidan.

ZERDEÇAL, BAL
Bal ve zerdeçal ikilisi eski zamanlardan beri kullanılır. Antibiyotik ve virüs önleyen özellikleri sayesinde vücudunuzun doğal bağışıklık sistemini iyileştirmeye yardımcı olur. yüzde 100 organik olduğunda, hem bal hem de zerdeçal sizi virüslere, bakterilere ve diğer patojenlere neden olan semptomlardan korur. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu ve sağlıklı günlerde buluşabilmek dileği ile.

BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİRİCİ MACUN

MALZEMELER
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı dövülmüş çörek otu
3 tatlı kaşığı bal
1/2 (yarım) limon suyu
YAPILIŞI: Çörek otu dövülür. Çörek otu tozu, zencefil, tarçın, zerdeçal, karabiber, bal limon suyu küçük bir kavanoza koyulup karıştırılır. Her sabah 1 tatlı kaşığı aç karnına yenilir.

ANTİOKSİDAN MACUN

MALZEMELER
4 yemek kaşığı organik bal (100 gr.)
1.5 yemek kaşığı dövülmüş zerdeçal (15 gr)
YAPILIŞI: Öncelikle, balı cam kavanoza dökün ve sonra toz zerdeçalı ekleyin. Ardından bu karışımı, her iki bileşen de iyice karışana kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve gece boyunca o şekilde bırakın.

EV YAPIMI DOĞAL ANTİBİYOTİK

MALZEMELER
1 adet soğan
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı bal
1 şişe maden suyu
2 limon suyu
Yarım çay bardağı harnup pekmezi
1 yemek kaşığı zeytinyağı karıştır
Yarım tatlı kaşığı zencefil
YAPILIŞI: 1 adet soğan ve 3 diş sarımsağı rendeleyip cam bir kavanoza alıyoruz, üzerini kapatacak kadar bal ekliyoruz . Balla 1 gün beklettikten sonra süzüp suyunu alıyoruz, zaten sulandığını göreceksiniz. Bu suyun içine 1 şişe maden suyu, 2 limon suyu, yarım çay bardağı harnup pekmezi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve zencefili koyup karıştırıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA