Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Ev yapımı kazandibi

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün çok sürprizli bir lezzet var. Malum mübarek Ramazan Bayramı'nın hemen ertesindeyiz ve bu bayramda ailem ile pişirdiğimiz enfes kazandibi lezzetini sizlerle paylaşmam kaçınılmazdı. Diğer yandan, müthiş ikili olarak sayılan ve davet sofralarının baştacı ana yemeklerden biri olarak tanınan arpa şehriye pilavı yatağında kuzu inciği bugün kü lezzetlerimiz arasında. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

ŞEHRİYE PİLAVI EŞLİĞİNDE KUZU İNCİK

MALZEMELER
4 adet kuzu incik
1 yemek kaşığı tereyağı

PİLAV İÇİN:
2 su bardağı şehriye
2.5 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kaşık tereyağı
Tuz
YAPILIŞI: Kuzu incikler bir tencereye alınır. Kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar yaklaşık bir saat pişirilir. Suyunu tamamen çekince bir kaşık tereyağı koyulup etler kavurur gibi kızartılır. Pilav için; zeytinyağıyla şehriyeler, rengi koyulaşana kadar kısık ateşte kavrulur. Tuz ve su eklenir kaynayınca altı kısılıp pişmeye bırakılır. Pişen pilavın içine bir kaşık tereyağı koyulup kapağı kapatılır.


KAZANDİBİ

MALZEMELER
1 litre süt
1 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağı buğday nişastası
1 su bardağı şeker
Tepsiyi kaplamak için margarin ve pudra şekeri
YAPILIŞI: Öncelikle tepsinin her tarafına margarin sürülür. Süzgeçle pudra şekeri serpilir, her tarafı kaplanır. Tencereye kuru malzemeler alınır. Süt yavaş yavaş eklenir. Orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Fokurdadığı zaman altı kapatılır. Muhallebiden iki veya üç kepçe alınıp tepsiye dökülür. Ocağımızın orta ateşli yerine alınır. Üzerindeki muhallebi, spatula yardımıyla bir yerden bir yere alınarak dibi yakılır. Her tarafın eşit şekilde yandığından emin olununca, tenceredeki muhallebi tekrar ocağın üzerine alınır. Tekrar kaynadığı zaman tepsiye dökülür. Mutfak tezgahına soğuk su dökülür veya çok ıslak havlunun üzerinde tepsi soğutulur. Soğuyunca spatula ile kesilir. Kestiğimiz ve rulo yapacağımız zaman spatula su ile iyice ıslatılır ve tabağa alınarak servis edilir.

SÜPER BİR KAZANDİBİ İÇİN PÜF NOKTALARI

Kaynatma sırasında dibinin tutmaması için ara sıra karıştırılmalıdır.
Şekeri ilave edildikten sonra fazla kaynatılmamalıdır.
Pudra şekeri dengeli bir şekilde tepsiye yayılmalıdır.
Soğuyan muhallebi bir porsiyonluk 5–7 santim boyutlarında dikdörtgenlere kesilir. Spatula ile çıkartılarak yanık kısmı üste gelecek şekilde yerleştirilir.
İstenirse kazandibi daha büyük tepsilere ince bir şekilde dökülüp daha geniş kesildikten sonra rulo halinde sarılarak da tabaklara servis yapılabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA