Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Bayat ekmekleri ne yapalım?

Ekmek, sofralarımızın baştacı... Onsuz oluyor mu? Kimisi için asla olmuyor, ancak ben yaklaşık 9 ay önce ekmeği hayatımdan neredeyse çıkardım ve tam 8 kilo verdim. Belki benim bünyem böyle tepki verdi, tabii ki herkese tavsiye etmiyorum. Diğer yandan en üzüldüğüm şeylerden birisi evlerimize yenmek üzere aldığımız ekmeklerin bayatlayıp atılması. Kalan ekmekleri değerlendireceğiniz onlarca tarif yayınladık bugüne kadar, ancak ben bugün onlara yenilerini ekliyorum. Ey ev ekonomisinde çığır açan okuyucu... Sözüm sizlere, bu tarifleri not almayı unutmayın. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

EKMEKLİ TATLI

MALZEMELER
KEK İÇİN:
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
1 su bardağı ekmek içi
1 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ŞERBET İÇİN:
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2-3 damla limon
KREMASI İÇİN:
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krem şanti
YAPILIŞI: Şeker ve su kaynayınca limonu damlatıp 5 dakika daha kaynatıp kapatıyoruz. Kek için şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra tahta kaşıkla yağ, su ve ekmek içini ekleyip karıştırıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilya, cevizi ekleyip karıştırıyoruz. Yağlanmış büyük dikdörtgen borcama koyup 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz. Fırında ilk sıcağı çıkınca, soğuk şerbeti kekimizin üzerine döküyoruz. Kreması için süt, şeker, un ve vanilyayi karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca kapatıp tereyağı ekliyoruz. Krema ılık olunca da toz krem şanti ekleyip mikserle iyice çırpıyoruz. Keki kremayla kaplayıp süsleyerek servis ediyoruz.

BAYAT EKMEKLİ OMLET

MALZEMELER
3 tane yumurta
3-4 dilim bayat ekmek
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz
Sıvı yağ ya da tereyağı
YAPILIŞI: Ekmekleri küp doğruyoruz ve sıvı yağda kızartıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta, süt, peynir ve tuzu karıştırıyoruz. Kızaran ekmeğin üzerine döküyoruz. Bir tarafı iyice pişince kapak yardımıyla ters çeviriyoruz ve diğer tarafını pişiriyoruz.

EKMEKLİ KURABİYE

MALZEMELER
1.5 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta (sarısı içine akı dışına)
2.5 su bardağı un
YAPILIŞI: Malzemeleri sırayla karıştırıyoruz. Hamuru hazırlıyoruz. Sonra yuvarlak şekil veriyoruz. Önce yumurta akına, sonra da ekmek kırıntısına batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip fırınlıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA