Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Yoğurtlu yaz tatlıları

Bugün süzme yoğurdun tatlılardaki kullanımını anlatıyorum. Süzme yoğurt, kremsi kıvamı ile bulunduğu yere hem nefis bir lezzet katıyor, hem de yoğun bir kıvam veriyor. Normalde de yoğurt kullandığıım yerlerde, ben çoğunlukla süzme yoğurt kullanmayı tercih ediyorum. Bugün sizlere, vaktim olmadığı zamanlar için tam beş dakikada hazırladığım nefis bir süzme yoğurtlu cheesecake ve süzme yoğurtlu muhallebi tarifi verdim. Üzerlerini evde bulduğunuz malzemeler ile yapacağınız soslarla süsleyebilir ya da reçel ile servis edebilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

ŞEFTALİLİ SÜZME YOĞURTLU CHEESECAKE

MALZEMELER
1 paket yulaflı bisküvi
1 su bardağı çekilmiş fındık
50 gram margarin
2 yemek kaşığı süt
KREMASI İÇİN;
300 gram labne peyniri
1.5 su bardağı süzme yoğurt
3 adet orta boy yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 silme yemek kaşığı un
Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
1 limonun kabuğu
Yarım limonun suyu
SOSU İÇİN;
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
2 şeftali püresi
2.5 silme yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
Limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 çay kaşığı zerdeçal
YAPILIŞI: Kelepçeli kabımızın dibine yağlı kağıt sıkıştırıyoruz. Yulaflı bisküvileri ve fındıkları rondoda çekiyoruz. Cezvede erittiğimiz margarini ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz. Harcı kelepçeli kalıbımızın dibine döküyoruz. Bir bardağın arkasıyla bastırarak tüm tabanı kaplayacak şekilde düzeltiyoruz. Kreması için tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Labne ve süzme yoğurdu geniş bir kapta mikserin en düşük devrinde çırpıyoruz. Şekeri ekliyoruz ve biraz daha çırpıyoruz. Yumurtaları tek tek ekliyoruz. İlk yumurtayı ekliyoruz ve karışım iyice bütünleşince diğerini ekliyoruz. Yumurtalar bitene kadar bu şekilde devam ediyoruz. Limon kabuğunu, suyu, nişastayı, vanilyayı ve unu da ekleyip biraz daha çırpıyoruz ve kelepçeli kalıba, bisküvilerin üzerine döküyoruz. Kelepçeli kalıbın dış duvarlarını ve altını folyo ile kaplıyoruz. Pişerken çatlama yapmaması için fırın tepsisine, tabanı kaplayacak kadar kaynar su döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 165 derecedeki 45-55 dakika arası pişiriyoruz. Kenarları sabit, ortası sallanıyorken fırından alıp oda sıcaklığında soğutuyoruz. Şeftali püresi içine, bir tatlı kaşığı kadar şekerle ekliyoruz ve vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencerede karıştırıyoruz. Kaynayana kadar kısık ateşte devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Altını kapatınca vanilyayı ekliyoruz. Ilınınca soğumuş cheesecake'in üzerine sosumuzu döküyoruz.

SÜZME YOĞURTLU MUHALLEBİ

MALZEMELER
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı vişne reçeli
YAPILIŞI: Süt ve şekeri küçük bir tencerede kaynatıyoruz. Nişastayı çok az su ile karıştırarak akıcı kıvama getiriyoruz. Daha sonra sütlü karışıma ilave ederek saat yönünde hızlıca karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu karışımı hafif soğuttuktan sonra içine yoğurt ilave edip karıştırıyoruz. Süsleyerek servis ediyoruz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA