Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Bir bardak dondurma

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, buzlukta az kalan dondurmalarınız ile buz gibi içececekler hazırlıyoruz. Yaz gelince hemen herkesin iştahına bir haller oluyor ister istemez. Sıcaktan bunalan bünyeler, bol bol yemek yerine sıvı tüketiminden yana oluyor çoğu zaman. Şişeler dolusu su saatler içinde tüketiliyor, çare soğuk çaylarda, soğuk kahvelerde aranıyor. Tüm bunların üzerine bir de aniden gelen o tatlı krizleri bastırdıysa sormayın gitsin... "Ne yesem ağır gelmez?", "Şimdi tatlı yapsam onun soğumasını bekleyene kadar ne yapacağım?" gibi çeşit çeşit sorular aklımızı kurcalıyor. Pratik bir şekilde hazırlayıp ferah ferah için. İçindeki malzemeler sayesinde tatlı krizlerinizi de en lezzetlisinden bastıracağınız dondurmalı içecekleri bakalım beğenecek misiniz? Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabililrsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

DONDURMALI ÇİLEK LİMONATA

MALZEMELER
1 su bardağı limonata
1.5 su bardağı dondurulmuş çilek
3 dondurma kepçesiyle vanilyalı dondurma
YAPILIŞI: Limonata ve dondurulmuş çileği blender'a koyun. Kısa bir süre karıştırın, çilekleri tamamen parçalanmasına bu aşamada gerek yok. Vanilyalı dondurmayı ekleyin ve pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Uzun bardaklara döküp bekletmeden servis edin.

LİMONATA FLOAT

MALZEMELER
1 litre vanilyalı dondurma
1 litre limonata ya da limonlu gazoz/soda
YAPILIŞI: Bu tarifi limonata, limonlu gazoz veya limonlu sodadan biri ile hazırlayabilirsiniz. Tavsiyem gazoz veya soda gibi gazlı olan limonlu bir içecek ile hazırlamanız. 1 litre vanilyalı dondurmayı 6 ya da 8 bardağa bölün. Üzerlerine limonata yada limonlu gazoz veya limonlu soda dökün. Birkaç dakika bekleyip servis edin.

ÇİKOLATALI DONDURMALI İÇECEK

MALZEMELER
3 top vanilyalı dondurma
1 çorba kaşığı şekerli kakaolu toz içecek
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
İÇİNE:
2 tatlı kaşığı damla çikolata
2 adet buz
ÜZERİNE:
Krem şanti
YAPILIŞI: Dondurma, kakaolu toz içecek karışımı, vanilya ekstratı ve sütü derin bir kaba alın. Mikserle 1-2 dakika çırpıp servis bardaklarına paylaştırın. Damla çikolatayı havanda dövün ve yarısını içeceklerin içine pay edin. Buz ekleyin. Üzerlerine krem şanti sıkın ve kalan dövülmüş damla çikolata ile süsleyin. Bekletmeden servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA