Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Tarlaya ektim soğan

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün göz yaşartıcı tariflerim var. 'Göz yaşartıcı tarifler nasıl oluyor İdilika?' diye soruyorsunuz değil mi? Bol soğanlı yemekler pişireceğiz ve soğanı mercek altına alacağız; o nedenle gözlerimiz biraz yaşarabilir. Bilinen bazı beyaz soğan türleri, az acı oluşuyla çiğ yemeye daha uygundur. Soğanın çiçekleri de salataları süsler. En sevdiğim şeylerden biridir soğanlı ekmek; bazen rulo gibi sarılır, bazen de kek formunda biberiye aromalı yapılır. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle...

SOĞANLI YUMURTA

MALZEMELER
2 adet soğan
3-4 adet yumurta
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Pulbiber
YAPILIŞI: Soğanlar yarım halka şeklinde doğruyoruz, zeytinyağı ile birlikte kavuruyoruz. Üzerine yumurtaları kırıp tuz serpiyoruz. Piştikten sonra pul biber serperek servis yapıyoruz.

YEŞİL SOĞANLI CACIK

MALZEMELER
3 adet yeşil soğan
3 adet salatalık
1 kase yoğurt
Tuz
Pul biber
Nane
Su
YAPILIŞI:
Salatalığı, soğanı ince ince kıyıyoruz. Ardından yoğurdu, suyu, tuzu ilave edip karıştırıyoruz. Üzerine pul biber ve nane serpip servis ediyoruz.

SOĞANLI PİLAV

MALZEMELER
2.5 çay bardağı pirinç
1 adet küçük soğan
Maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
YAPILIŞI: Pirinçler yıkıyoruz. Soğanları tereyağında kavuruyoruz, yanmadan pirinçleri ekliyoruz ve tane tane oluncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra ince doğranmış maydanozları ekliyoruz. Üç su bardağı kaynar su ekliyoruz, kaynayınca altını iyice kısıyoruz ve yavaş yavaş pişmeye bırakıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA