Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Tavşan kanı sofralar

İnce belli, sıcacık, halis muhlis bir Türk lezzetidir çay... Lezzetli bir çay içmek için ilk dikkat etmemiz gereken şey, çay seçimidir. Damak tadımıza uygun olan çayı bulup doğru demleme teknikleri ile demlememiz gerekiyor... Çay; yalnızca kahvaltıda ve yemeklerden sonra içilen, sıcak bir Türk içeceği değildir. Bugün size çayın aromasını alabileceğimiz farklı lezzetler hazırladım. Bakalım beğenecek misiniz? Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

ÇAYLI KAKAOLU KEK

MALZEMELER
3 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı demlenmiş çay
1 su bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı kırık ceviz
YAPILIŞI: Yumurta ve şekeri üç dakika mikserle çırpıyoruz. Yağ, çay ve cevizi ekleyip karıştırıyoruz. Kabartma tozu, kakao, un ve vanilyayı eliyoruz, karışıma ekleyerek yumuşak kıvamlı kek hamuru elde ediyoruz. Kek kalıbının dibini yağlıyoruz. Hamuru dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

SÜTLÜ ÇAY

MALZEMELER
1 su bardağı sıcak süt
Yarım su bardağı sıcak çay demi
3–4 tane kakule (isteğe bağlı )
Şeker (damak tadınıza kalmış)
Bir çimdik tuz (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı tereyağı
YAPILIŞI: Hazır sıcak çayımız varsa; sadece bir bardak sütü, cezvede tam kaynamaya başlayınca ateşten alıyoruz. Sonra içine yarım su bardağı sıcak çay demini döküyoruz. Şeker ya da tuz katarak afiyetle içiyoruz.

ÇAYLI TARÇINLI KURABİYE

MALZEMELER
1 paket tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (sarısı içine)
1 çorba kaşığı kuru çay
2 çorba kaşığı tarçın
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
YAPILIŞI: Önce oda sıcaklığındaki tereyağını, şekeri, sıvı yağı ve yumurta sarısını karıştırıyoruz. Çay, tarçın ve vanilyayı ilave ediyoruz. Azar azar un ilave edip yoğuruyoruz. En son kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. İstersek, önce yumurta akına, sonra fındığa bulayıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış olan fırına veriyoruz, 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA