Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Peynir yapalım mı?

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, evde taze peynir nasıl yapılır konusunu mercek altına alıyorum.

YAPIMI ÇOK KOLAY
Evde taze peynir yapmak çok kolay. Mayaladığınız yoğurdunuz tutmadı mı? Çok sıvı kıvamda bir yoğurt mu oldu? Canınız lor peyniri veya çökelek mi yapmak istedi? O zaman doğru yerdesiniz.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

EV YAPIMI LOR PEYNİRİ

MALZEMELER
2 kg. süt
1 çay bardağı yoğurt
YAPILIŞI: Sütü ısıtıyoruz ve ısıtırken kesildiğini gördüğümüz anda kaynaması için bekleyip içine yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz. 5-6 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. İyice ayrışması için bir saat bekliyoruz. Daha sonra süzgece alıp bir gece suyunun süzülmesi için bekletiyoruz.
NOT: Lora tuz eklemezseniz çabuk bozulur, bir an evvel tüketmelisiniz. Tuz eklerseniz 1 hafta dayanır.

EV YAPIMI ÇÖKELEK

MALZEMELER
Yoğurt
Tuz
Birkaç damla limon suyu ya da limon tuzu
YAPILIŞI: Ocağa aldığınız yoğurt kaynadığında içerisine tuzunu ve limon suyunu ekleyip 2-3 dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatıyoruz. Soğuyana kadar çökeleğe dokunmuyoruz.

BOZUK SÜTTEN LOR PEYNİRİ

MALZEMELER
2 kg. süt
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı limon suyu
Temiz bir tülbent
YAPILIŞI: Sütü ocağa alın ve kaynamaya bırakın. Kaynama esnasında sütünüz kesilecektir. Ocağı kapatın ve tuzunu atın. Yarım saat kadar ılınmasını bekleyin. Daha sonra sirke ve limon suyunu koyup üzerine temiz bir tülbent örtün. 2-3 saat kadar bu şekilde bekletin. Peynirinizi önce süzgeçten geçirin, daha sonra tülbente koyup ağzını bağlayın ve bir yere asarak suyunun süzmesini bekleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA