Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Öğretmenler Günü’ne özel sofra

Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı' nda bugün canımız öğretmenlerimizin gününe özel nefis yemekler hazırladım. Son zamanlarda online eğitimden kafayı kaldıramayan öğretmen yakın, eş, dost, akrabanıza bugüne özel bu menüyü hazırlamak istemez misiniz?
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerim ile kutluyorum.

SEBZELİ TAVUK KEBABI

MALZEMELER
2 adet yufka
400 gr. tavuk göğsü
400 gr. tavuk pirzola
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
1 adet patlıcan
Pulbiber
Kekik
Karabiber
Tuz
BEŞAMEL SOS İÇİN:
1.5 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
ÜZERİ İÇİN:
Kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI: Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğruyoruz ve sıvı yağ ile kızartıyoruz. Tavukları kuşbaşı doğruyoruz, soteliyoruz. Rengi dönüp suyunu saldığında doğranmış soğanı ekliyoruz. Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ilave ediyoruz. Kapağını kapatarak 4-5 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çektikten sonra bezelye ve patlıcanı ilave ediyoruz. Baharatları da ekleyerek 3-4 dakika daha pişiriyoruz. Beşamel sos için, tereyağını eritip unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Küçük bir kaseye 4'e böldüğümüz yufkadan seriyoruz. Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha seriyoruz. Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatıyoruz. Yağlanmış fırın kabına ters çeviriyoruz.
Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerlerine beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde döküyoruz. 190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişiriyoruz. Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpiyoruz ve tekrar fırına alıyoruz.

SULTAN SARMASI

MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı + çeyrek su bardağı şeker
1.5 Türk kahvesi fincanı nişasta
1 Türk kahvesi fincanı un
2 dolu yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
50 gr. tereyağı
ÜZERİ İÇİN:
1 paket krem şanti
Krem şanti için 1 su bardağı süt
Hindistan cevizi
YAPILIŞI: Bir tencereye süt, un, şeker, nişasta ve kakao koyarak karıştırıyoruz. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Altını kapatmaya yakın tereyağı ve vanilya ekliyoruz. Büyük boy fırın tepsisinin tabanını bolca Hindistan cevizi ile kaplıyoruz. Muhallebiyi dikkatlice üzerine ince bir şekilde gezdiriyoruz. Bu şekilde soğumaya bırakıyoruz.İyice soğuduğunda krem şanti ile üzerini tamamen kapatılıyoruz. Ardından dilimliyoruz. Rulo şeklinde sarılacağı için uzun dilimler olmalıdır. Bir kenarından kaldırarak dikkatlice sarıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA