Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

En güzel kış yemekleri

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, çok pratik ve lezzetli üç tarif ile karşınızdayım. Bütün sofrayı hazırlamam yarım saatimi aldı; buna misafirlerim de şaşırdı. Artık arkadaşlarım ben yemek hazırlarken dakika tutuyor ve aralarında iddiaya giriyorlar. Koştur koştur 30-35 dakika içerisinde bu yemekleri hazırlıyorum. Ee çalışan hanımlarımız da eve gelir gelmez, alelacele harikalar yaratmıyor mu? Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

KEREVİZ MUSAKKA

MALZEMELER
1 kg. kereviz
2 adet kuru soğan
500 gr. dana kıyma
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı sıcak su
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Tuz
YAPILIŞI: Öncelikle soğanları minicik doğrayıp soteliyoruz. Pembeleşince kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Diğer yandan, kerevizleri halka halka doğrayıp soteliyoruz, salça ve baharatları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Yuvarlak cam bir kaba kerevizleri diziyoruz. Üzerine kıymalı harcı bastırarak yayıyoruz. Fırında bir müddet pişirdikten sonra servis ediyoruz.

MUZLU TATLI

MALZEMELER
1 lt. süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
6 adet muz
1 paket vanilya
YAPILIŞI: Bütün malzemeyi bir tencereye koyup pişiriyoruz. Muzları minik minik doğrayıp muhallebinin içine karıştırıyoruz.

PANCARLI CACIK

MALZEMELER
2 adet orta boy pancar
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
Yarım limon kabuğu rendesi
3 su bardağı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI: Pancarları soyuyoruz. Rendenin ince kısmıyla rendeliyoruz. Tuz serpip sıkıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Diğer malzemeyi bir kasede iyice çırpıyoruz, pancarları ekleyip karıştırıyoruz. Zeytinyağı ve nane ile servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA