Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Pembe antioksidan

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün antioksidan deposu pancarlı nefis lezzetler var. Rengini içindeki betalain maddesinden alan pancar her tür sağlık problemine iyi gelir, kanın temizlenmesine ve karaciğerin zehirlerden arınmasına yardımcı olur. Detoks etkisi ile de bilinen, mevsimin öne çıkan mucizevi sebzelerinden biri olan pancarı aldım manavdan, çocuklar için daha cazip hale gelecek tarifler hazırlamak istedim. Çünkü haşlanmış hali çok leziz değil. Kimi sirke ve tuz ile kolayca turşusunu kurar, kimi rendelenmiş olarak salatalarına ekler, kimisi de sarımsaklı süzme yoğurtla karıştırıp pancarı enfes bir mezeye çevirir.

SİRKELİ PANCAR

MALZEMELER
1 su bardağı üzüm sirkesi
4 adet pancar
1 çorba kaşığı tuz
1-2 diş sarımsak
YAPILIŞI: Pancarları iyice yıkayıp, tencereye alın. Üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyip, yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını temizleyip dilediğiniz şekilde dilimleyin veya dondurma kaşığı ile top çıkarın. Ayrı bir yerde sirke, dövülmüş sarımsak ve tuzu çırpın. Sirkeli karışımı sulu pancarın içine karıştırıp soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabına alıp bir gece ağzı kapalı olarak dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.

PANCARLI TULUM PEYNİRLİ MAKARNA

MALZEMELER
200 gr. haşlanmış pancar
50 gr. tulum peyniri
2 diş sarımsak
1 çay bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım paket istenilen çeşitte makarna
Tuz
Karabiber
Dereotu
YAPILIŞI: Makarnamızı diri olacak şekilde haşlayalım. Pancar, tulum peyniri, sarımsak, ceviz içi, tuz, karabiber ve zeytinyağını blenderda sos kıvamına gelene dek çekelim. Daha sonra sosu tavaya alıp ısıtıp üzerine haşladığımız makarnayı ilave edip harmanlayalım. Üzerine istersek dereotu serperek servis edelim.

CEVİZLİ PANCARLI KEK

MALZEMELER
3 tane yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 tane pancar
Yarım su bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
3-3.5 su bardağı un
YAPILIŞI: İki tane pancarın kabuklarını soyuyoruz ve yıkıyoruz. Dörde böldüğümüz pancarları bir tencereye alıyoruz. Üzerine çıkana kadar su koyup haşlıyoruz. Haşladığımız pancarları rondoya alıp çok ufak parçalara ayırıyoruz. Bir kapta 3 yumurta ve 1.5 su bardağı toz şekeri çırpıyoruz. Üzerine 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, haşladığımız ve rondodan geçirdiğimiz iki pancar, yarım su bardağı kıyılmış ceviz, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 tatlı kaşığı tarçın ve aldığı kadar un ekleyerek tekrar çırpıyoruz. Hazırladığımız malzemeyi yağlanmış kek kalıbına dökerek 190 derecelik fırında pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA