Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Kar manzaralı içecekler

Her yerde kar var, kalbim senin bu gece, karlar düşer düşer düşer ağlarım misali; lapa lapa karlar yağdıkça inanılmaz bir romantizm sardı dört yanımızı. Sucuk ekmekler, kestaneler, şöminelerin çıtırtısı, evlerde gruplar halinde buluşmanın keyfi ve bembeyaz gecelerde illa ki ihtiyaç duyduğumuz kar manzaralı içecekler... İdilika'nın Mutfağı bugün sıkı sıkı giyindi, kollarını sıvadı ve içimizi ısıtacak içecek tarifleri hazırladı. Kış boyunca yapıp tüketebileceğiniz kış mevsiminin en meşhur içecekleri bence bunlar..

AYVALI ADAÇAYI

MALZEMELER
1 adet ayva
1 çubuk tarçın
2 kakule
2 karanfil
3 su bardağı su
1 avuç adaçayı
YAPILIŞI: Ayvaları yıkayıp kabuklarını soymadan ve çekirdeklerini çıkarmadan iri parçalar halinde doğrayıp bir tencereye alıyoruz. Tarçın, kakule ve karanfili ekliyoruz. Üzerine suyu ilave edip kaynatıyoruz. Ayvaların kokusu çıkmaya başlayınca adaçayını ilave edip kısık ateşte 7-8 dakika daha kaynatıyoruz. Bal ile tatlandırarak servis ediyoruz.

MEKSİKA USULÜ SICAK ÇİKOLATA

MALZEMELER

4 su bardağı süt
1 adet çubuk tarçın
2 adet bütün karanfil
115 gr. bitter çikolata
2-3 damla badem esansı
YAPILIŞI: Sütü baharatlarla birlikte kaynama noktasına kadar ısıtıyoruz. Çikolatayı da ekleyip devamlı karıştırıp, eritiyoruz. Karışımı blendere aktarıyoruz. Badem esansını ekleyip 30 saniye, köpürene kadar yüksek hızda çalıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış ısıya dayanıklı servis bardaklarına beklemeden paylaştırıyoruz. İsteğe göre üzerine krema sıkıp servis ediyoruz.

BALKABAKLI BAHARATLI SÜTLÜ KAHVE

MALZEMELER
1.5 su bardağı süt
Yarım su bardağından bir parmak fazla bal kabağı püresi
1 tepeleme tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme granül kahve
1 çimdik toz karabiber
1 çimdik muskat rendesi
1 çimdik toz tarçın
2 adet karanfil
1 çimdik toz zencefil
YAPILIŞI: Balkabağı püresini 1 kase balkabağı ve yarım çay bardağı su ile kısık ateşte çok ama çok iyi haşlayıp blenderdan geçirerek elde ediyoruz. Buzdolabında muhafaza ediyoruz. Süt, şeker ve bal kabağı püresini küçük bir sos tenceresine alıyoruz. Altını orta hararette açıp kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp kahvesini ve baharatlarını ekleyip iyice karıştırıyoruz. Karışımı blenderdan geçirerek servise hazır hale getiriyoruz. Servis için isteğe bağlı olarak kahvenizin üzerine çırpılmış krema ve tarçın ekleyebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA