Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

30 dakikada egzotik lezzetler

Hepinize merhaba, İdilika'nın Mutfağı'ndan bugün egzotik kokular yükseliyor. Baharatlı bonfile dilimleri, soya soslu sebze sotenin içine gizlenmiş zencefil ve sarımsağın kokusu ve ananaslı kaju fıstıklı çilavın tropik tadı ve bütün bunların hazırlığının yalnızca 30 dakikamı alması... Yurt dışından misafir geldiyse, ya da farklı bir kutlama olacaksa; iç malzemelerin çoğunu kendi zevkinize göre değiştirerek bu özel sofrayı hazırlayabilirsiniz. Her zaman mutlu sofralarda buluşmak dileğiyle...

BAHARATLI BONFİLE

MALZEMELER
4 dilim dana bonfile
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı köri
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı ince doğranmış biberiye
1 çay kaşığı pulbiber
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI: Teflon tavayı ya da döküm ızgarayı kızdırıyoruz. Çok sıcakken bonfile dilimlerini atıp arkalı önlü mühürleyerek pişiriyoruz. Tereyağını bir tavada eritiyoruz, baharatları ekleyip altını kapatıyoruz. Pişen bonfileleri bu sosa bulayarak sebze sote ile beraber servis ediyoruz.

FISTIKLI ÇİLAV

MALZEMELER
1 su bardağı yasemin pirinci
1 su bardağı ılık su
200 gr. mantar
1 avuç kuru kayısı
1 avuç tuzlu kaju fıstığı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI: Öncelikle pirinçleri ılık suda bekletiyoruz. Nişastalarının iyice çıkmasını sağlıyoruz. Bir tavada tereyağını ve sıvı yağı eritiyoruz. Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdürüp yağın içine alıp kavuruyoruz ve tuz ilave ediyoruz. Diğer yandan bir su bardağı suyu üzerine döküp kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte pişriyoruz. Mantarları dilimleyip, teflon tavada yüksek ateşte soteliyoruz. Kaju fıstıklarını, küp küp doğradığımız kayısıları ve sotelediğimiz mantarları, çilav piştikten sonra ilave edip hepsini karıştırarak servis ediyoruz.

PÜF NOKTASI: Pirinç pilavı ya da yasemin pirincinden pilav yaparken en dikkat ettiğim şey, nişastasını almak için önce suda bekletmek, sonra bol su ile yıkamak ve kağıt havlu arasında kurutmak.. Böyle yaptığınızda tane tane olmasını sağlarsınız.

ZENCEFİLLİ SEBZE SOTE

MALZEMELER
500 gr. brokoli
2 kırmızı kapyabiber
1 adet dolmalık sarı biber
200 gr. mantar
1 kahve fincanı soya sosu
2 yemek kaşığı susam
1 küçük parça zencefil
2 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
YAPILIŞI: Sebzeleri minik minik doğruyoruz ve yüksek ateşte ayrı ayrı teflon tavada soteliyoruz. Hepsini birleştiriyoruz. Vok tavaya zeytinyağını koyuyoruz, rendelenmiş zencefil ve rendelenmiş sarımsağı soteliyoruz. Soya sosunu da ilave edip bütün sebzeleri üzerine alıyoruz. Susamları döküp hepsini karıştırarak servis ediyoruz.

PÜF NOKTASI: Sebzelerin pişme süreleri birbirinden farklı olduğu için, ben genel prensip olarak her zaman ayrı ayrı ön pişirme işlemi yapıp sonra beraber sotelemeyi tercih ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA