Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Anadolu’nun ekonomik lezzetleri

Herkese merhaba. 'Her gün ne yemek pişirsek?' sorunsalı tüm kadınların derdi. Üstelik mutfak bütçesini yönetebilmek de ayrı bir tecrübe istiyor. Hem doyurucu, hem ekonomik yemekler hazırlamak zaman zaman biz kadınları yorsa da, Türk kadınları mutlaka bir yolunu buluyor. Bugün de güzelim İç Anadolu'nun lezzetli ve hesaplı yemeklerini sizinle paylaşıyorum. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

SOĞANLAMA

MALZEMELER
2 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
Bir tutam tuz
YAPILIŞI: Tavada kızmış sıvı yağa, yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip kavuruyoruz. Kavrulan soğanlara pul biber ve tuz ekliyoruz. Üzerine yumurta kırıyoruz. Yumurta pişince servis ediyoruz.

ASİDE

MALZEMELER
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 su bardağı un
Yarım çay bardağı su
2 su bardağı pekmez
YAPILIŞI: Sıvı yağı ısıtıp unu kavurmaya başlıyoruz. Unun kokusu çıkınca su ilave edip çektiriyoruz. Üzerine pekmezi de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Helvamız olunca cevizlerle süslüyoruz.

BULGUR ÇORBASI

MALZEMELER
2 kahve fincanı bulgur
8 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
1 adet soğan
2 adet sivri biber
Toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
3 dal maydanoz
YAPILIŞI: Soğan ve sivri biberi temizleyip kıyıyoruz. Sıvı yağı bir tencerede ısıtıp soğanları kavuruyoruz. Biberleri ekleyip dört-beş dakika daha kavurmaya devam ediyoruz. Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sulandırılmış salça ve et suyunu ekliyoruz. Biraz kaynatıp bulguru ilave ediyoruz. 15 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz. Kıyılmış maydanoz ile süslüyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA