Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Mayhoş lezzet semizotu

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, pek çok yerde yetişebilme özelliğine sahip olan semizotlu tariflere yer veriyoruz. Semizotu, tam bir şifa kaynağı. Besin değeri yüksek olan semizotu, en fazla Omega 3 değerine sahip olan sebze olarak biliniyor. Antioksidan vitaminler olarak kabul edilen A ve C vitaminlerini bol miktarda içeren semizotu, bu özelliğiyle ıspanaktan daha fazla antioksidan etkiye sahiptir. Semizotu ayrıca; diyet lifi, vitamin ve mineraller açısından da zengindir. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle...

SEMİZOTU SALATASI

MALZEMELER
4 adet domates
2 adet yeşil biber
2 adet kapya biber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet semizotu
2 adet salatalık
Zeytinyağı
Tuz
Limon suyu
Nar ekşisi
Toz kırmızı biber
YAPILIŞI:
Malzemeleri dilediğimiz gibi doğruyoruz. Tüm malzemeyi karıştırıp arzuya göre sosunu ekleyip servis ediyoruz.

SEMİZOTLU TAVA BÖREĞİ

MALZEMELER
1 kilo hazır yufka (5 adet)
1 bağ semizotu
Dereotlu peynir
1 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve nane
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Su
Çörek otu
YAPILIŞI: Semizotunu iyice yıkayıp istediğimiz boyutta doğruyoruz. Domatesi, biberleri ve soğanı çok küçük doğruyoruz. Derin bir kapta tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Yufkaların bir tanesini yağladığımız tavaya yayıyoruz. Bir kapta yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve suyu iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı yufkanın üzerine sürüyoruz. Diğer yufkaları parçalayarak ve aralarına semizotlu harcı paylaştırarak üst üste koyuyoruz. En üste ise en alttaki yufkanın sarkan kenarlarını kapatıyoruz. Sosu üzerine bolca sürüyoruz. Kısık ateşte alt üst yaparak pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA