Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Akşama ne pişirsem?

Herkese merhaba. 'Akşama ne pişirsem?' sorunsalı tüm kadınların ortak derdi. Bugün sizlere hem son derece pratik, hem de lezzet küpü bir menü hazırladım. Umarım beğenirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

KÖRİLİ MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
6 su bardağı et suyu (tavuk suyu ya da bulyon olabilir)
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı köri
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi aynı anda tenceremize koyuyor, hep beraber kaynatıyoruz. Piştikten sonra blenderdan geçiriyoruz. Dip not olarak aklınızda bulunsun, aslında köri baharatı diye bir şey yoktur. Köri 40'ı aşkın baharatın bir karışımı olarak Hint mutfağından modern mutfak kültürümüze girmiş bir baharat karışımıdır.

ZERDEÇALLI PİLAV

MALZEMELER
2 su bardağı baldo pirinç
4 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı zerdeçal
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Tereyağı
YAPILIŞI: Pirinci tuzlu suda bekletiyoruz ve ardından bol soğuk su ile yıkayıp süzdürüyoruz. Tencereye tereyağı koyup pirinçleri kavuruyoruz. Üzerine sıcak su, zerdeçal, kuşüzümlerini ve tuzu ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz.

SOYA SOSLU SARIMSAKLI TAVUK

MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
1 çay bardağı zeytinyağı
6 kaşık soya sosu
8-9 diş sarımsak
İsteğe göre pul biber ve kekik
YAPILIŞI: Bütün malzemeyi bir kapta karıştırıyoruz. Bir saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Tercihen bir gece dinlense çok daha lezzetli olacaktır. Ardından teflon tavayı ısıtıp tavuklar pişene kadar suyu içinde kalsın diye önce yüksek ateşte mühürleyip ardından orta ateşte pişiriyoruz. Servis önerisi: Kırmızı soğan ile sotelenmiş bebek patatesler ile enfes oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA