Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Mutfakta lezzet şöleni

Akşama ne pişirsem sorunu hepimizin ortak handikapı. Hem farklı, hem de lezzetli bir menü hazırlamayı kim istemez ki? İşte size bayılacağınız üç tarif. Bakalım beğenecek misiniz? Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

SÜTLÜ PAZI ÇORBASI

MALZEMELER
1 kg. pazı
3 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı yağ
2 kahve fincanı un
2.5 litre et suyu
Yarım yemek kaşığı tuz
300 ml. süt
YAPILIŞI: Pazıların yapraklarını yıkıyoruz, beş dakika haşlayıp süzüyoruz. Piyazlık doğranmış soğanı yağda dört-beş dakika kavuruyoruz, unu ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Tuzu ve et suyunu ilave edip orta ateşte pişiriyoruz. Pazıları ekleyip bir-iki dakika daha pişirdikten sonra süt ilave ediyoruz. Blender'dan geçirip servis ediyoruz.

TERİYAKİ SOSLU TAVUK

MALZEMELER
4 dilim kemiksiz tavuk kalça
MARİNE İÇİN:
Sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak
3-4 dal taze kekik
Karabiber
SOS İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1–2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı teriyaki sos
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Taze kekik
YAPILIŞI: Marine için verilmiş malzemeleri karıştırıyoruz, tavukları 20 dakika marine ediyoruz. Bir tavada tereyağı ve unu kavuruyoruz, süt ilave ediyoruz.Teriyaki sos ekliyoruz. En son taze kekik ile lezzetlendiriyoruz. Marine ettiğimiz tavukları yüksek ateşte mühürleyerek pişiriyoruz, üzerine sos dökerek servis ediyoruz.

VİŞNELİ ÇİKOLATALI TOPLAR

MALZEMELER
1 kase dondurulmuş vişne
1 paket petibör bisküvi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş fındık
SOSU İÇİN:
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
70 gr. bitter çikolata
YAPILIŞI: Vişneleri eziyoruz ve suyunu iyice sıkıyoruz. Bisküvileri ufalıyoruz ve tüm malzemeyi bir kapta yoğuruyoruz. Harçtan elimizle minik toplar yapıyoruz. Sosu için; kakao, nişasta ve toz şekeri, içine yavaş yavaş su ekleyerek çırpıyoruz. Ocağın üzerine koyup yavaş yavaş süt ilave ediyoruz. Kırılmış bitter çikolatayı ekleyip erimesini sağlıyoruz. Soğuyunca topların üzerine sosu dökerek servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA