Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

İnsan aşka karşı savunma mekanizması oluşturamaz

'Bay Bay' isimli bir albüm çıkaran Altay: İnsan her şeyin üstesinden gelip her şeye karşı kendine bir savunma mekanizması oluşturabilir ama aşka karşı savunma mekanizması oluşturamaz

Altay, 'Bay Bay' adlı albümüyle hayranlarının karşısına çıktı. Bir yıllık bir çalışmanın ürünü olan albümle aynı adı taşıyan 'Bay Bay' isimli şarkıya klip çekildi. Altay, albümle ilgili konuştu:
Albümün repertuvar çalışmasına yaklaşık bir sene önce başladık. Biz ilk önce 'Bi'şey Söyle' isimli şarkımızı dijital ortamda piyasaya çıkardık. Aslında onu da bu şarkılarla beraber çıkartacaktık ama bizi şarkı çok heyecanlandırdığı için bir an önce dinleyiciyle buluşturmak istedik. Şimdi de 'Bay Bay' isimli şarkımıza klip çekip sevenlerimizin beğenisine sunduk. Bu arada albümümüzün içinde 'Köz' ve 'Yatacak Yerim Yok' isimli iki şarkımız daha var. Biz çalışırken çok keyif aldık, inşallah sizler de dinlerken çok keyif alırsınız.
Bu albümü hazırlarken, benim yazdığım veya bestelediğim çok fazla şarkı yoktu. O yüzden repertuvarımı diğer arkadaşlarımın şarkılarından oluşturdum. Zaten hiçbir zaman 'Benim şarkılarımdan oluşacak bir albüm yapacağım' diye bir egom olmadı. Önemli olan güzel şarkıları insanlarla buluşturmak. Bana göre 'Bay Bay' çok güzel bir albüm oldu.
Ben hemen hemen her tarzı denemeyi seviyorum. Müziğin aynı tarzda kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü insan duyguları aynı tarzda değil. Yani her anını aynı duyguyla yaşamıyorsun. O yüzden insanın ruh haline hitap edecek şarkılar yapmamız lazım.

DİNLENECEK ŞARKILAR

İnsan her şeyin üstesinden gelip her şeye karşı kendine bir savunma mekanizması oluşturabilir ama aşka karşı savunma mekanizması oluşturamaz. 'Köz' isimli şarkıda 'Adamı aşk öldürüyor' diye bir söz var. Bu söz; insanın ölmesi değil, o aşkın ölüp bitmiş olması anlamında kullanılmıştır.
Önemli olan şarkının ne kadar çok kişi tarafından seviliyor olması değil, ne kadar uzun süre dinleniyor olmasıdır. Yaptığım şarkıların da çok uzun süre geçtikten sonra dinlenebilecek şarkılar olduğunu düşünüyorum. Bunun için de çok mutluyum.

NAZARDAN SAÇLARIM DÖKÜLDÜ


Nazara inanırım, nazardan bütün saçlarım döküldü.Şaka bir yana nazara çok inanırım. Beni tanıyan herkes de bunu çok iyi bilir. Nazar, aslında karşındaki insanla alakalı birşey. Bana göre kötü olan bakış değil, dildir. Çünkü kendimizle ilgili söylenmiş iyi veya kötü her şey bizim enerjimizi etkiliyor. Ben nazarı böyle değerlendiriyorum. Kendimi Allah'a teslim ediyorum ve kaderimizde yazılan her şeyi yaşayıp görmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA