Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Perdeler çocuklar için açılıyor

Bu hafta yarıyıl tatiline giren çocuklar için İstanbul’da bir çok alternatif var. Modern’den İş Sanat’a, tiyatro oyunlarından eğlenceli ve yaratıcı atölyelere kadar her yaştan çocuk için farklı etkinlikler gerçekleşecek

Karneler alındı, yarıyıl tatili başladı. Peki çocuklar 15 gün boyunca evde mi oturacak? Tabii ki hayır. Bugünden itibaren 15 gün boyunda çeşitli yerlerde birbirinden eğlenceli yaratıcı etkinlikler, oyunlar, müzikaller; çocukları bekliyor. İşte önce çıkan oyunlar, konserler ve atölye çalışmaları...

CÜNDÜBEYOĞLU ANLATACAK
İş Sanat'ın ilk kez geçtiğimiz Aralık ayında sahnelediği 'Çocuklar İçin Müzikli Masallar' serisi devam ediyor. Oyuncu ve yönetmen Yıldıray Şahinler'in yönettiği 'Çocuklar İçin Müzikli Masallar'ın bu ayki konuk anlatıcısı ise sevilen oyuncu Ebru Cündübeyoğlu olacak. 'Tavşanla Kaplumbağa', 'Savanların Gözcüsü' ve 'İki Kız Kardeş' masallarının yepyeni bir uyarlamayla sahneleneceği oyun, yarın saat 15.00'te perde diyecek.

SEYİRCİLER OYUNA ORTAK OLACAK
Zorlu Çocuk Tiyatrosu, 'Karlar Ülkesi' ve 'Lunapark Gezegeni' adlı çocuk oyunları ile Ocak ayında Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak. Can Bora ve Nuh Kerem Pilavcı'nın yazıp yönettiği müzikli çocuk oyunu 'Oyunbazlar İstanbul'da' Toy İstanbul'da minik izleyicilerini keşfe çıkaracak. Animasyon ve video görüntüleri ile desteklenen oyun boyunca seyirciler de oyuna ortak olacak. Oyun, yarın 13.00'de Maçka'daki Toy istanbul'da.

ÇOCUKLAR İÇİN MOZART GÖSTERİSİ
Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, yarıyıl tatiline giren çocukları keyifli bir gösteriyle karşılamaya hazırlanıyor. 'Sihirli Flüt' operasından esinilenerek hazırlanan gösteri, yarın 15.00'te Volkswagen Arena'da olacak. Mall of İstanbul'da yer alan MOİ Sahne'de ise bugün ve yarın saat 13.00'te çocukların severek izlediği 'Canım Kardeşim'in yepyeni müzikali 'Canım Kardeşim Müzikali 2' sahnelenecek.

'STAR WARS' TİYATRO SAHNESİNDE
Hem konsol oyunuyla, hem de filmleriyle çocukların oldukça ilgisini çeken 'Star Wars' bu defa da tiyatro sahnesinde öğrencilerle buluşuyor. Bu eğlenceli oyun, bugün ve yarın 14.00, 16.00 ve 18.00 saatlerinde her gün üç seans olmak üzere Metroport'ta çocukları bekliyor.

ATÖLYELERDE YOK YOK
İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde 7-10 yaş arası çocuklar için düzenlenen 'Bak-Gör Atölyesi' keyifli ve sanatsal bir etkinlik. Program, beş duyumuzdan görme duyusuna odaklanıyor.

TAHTA OYUNCAKLAR BOYASIN
Hem çocukların, hem de büyüklerin çok sevdiği İstanbul Oyuncak Müzesi'nde gerçekleştirilen Tahta Oyuncak Boyama Atölyesi'nde iki boyutlu hayvan figürlerinden üç boyutlu oyuncaklara kadar birçok farklı şekilden oluşan tahta oyuncaklar boyanıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA