Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DR. CEM KEÇE

İdeal cinsel ilişki sıklığı nedir?

Yeni evli bir çiftiz. Son günlerde karım beni sanki istemiyor çünkü çok ruhsuz şekilde sevişiyor. İdeal cinsel ilişki sıklığı ne olmalıdır? A.K./İstanbul
Yeni evli olduğunuz için; eşinize karşı istekli ve arzulu olmanız çok doğal. Sizin enerjiniz yoğun bir cinsel birleşmeyi kaldırabilir fakat eşinizi de düşünmeniz gerekiyor.

İDEAL SÜRE YOKTUR!
Hiç ya da daha az cinsel ilişki yaşadığı bir dönemden, yoğun bir cinsel birleşmenin yaşandığı bir döneme geçiyor ve fiziksel olarak bunu kaldıramıyor olabilir. Bu durumun, eşinizin size olan arzularıyla alakası olduğunu düşünmüyorum. Sadece sizden biraz daha anlayış bekliyor olabilir. İdeal cinsel ilişki sıklığı diye bir şey yoktur! Bu süre her birey için değişiklik gösterir. Bu nedenle düşünülenin aksine tek bir doğru yanıt da yoktur. Cinsel ilişki yaşamak; çiftlerin isteğine ve arzusuna bağlıdır ancak ülkemizde, çiftlerin ortalama haftada iki kez seks yaptığına dair araştırmalar vardır.

SERTLEŞME DENETLENEBİLİR Mİ?
16 yaşında, zaman zaman sevgilileri olan bir gencim. Penisimin istediğim zaman sertleşip istemediğimde sertleşmemesini nasıl kontrol edebilirim? S.G./ Aydın
Penisin sertleşme işlevi son derece karmaşık ve çok nazik bir reflekstir. Penis süngersi doku ve kan damarlarından oluşur. Erkek; cinsel olarak uyarıldığında; cinsel organlar bölgesine kan dolar ve penis sertleşir. Hiçbir erkek zorlayarak penisinin sertleşmesini sağlayamaz veya cinsel uyarılma sonucunda oluşan bir sertleşmeyi de zorla yok edemez. Özetle; penisin sertleşmesi reflekse bağlı bir mekanizma olduğu için kontrol edilmesi de pek mümkün değildir.

YAŞ ARTTIKÇA CİNSEL HAZ BİTER Mİ?
45 yaşında bir kadınım. Menopoza girme evrelerinin ilkini yaşıyorum. Yaşlandıkça, cinsel arzularımı yitirmekten çok korkuyorum. Ne yapmalıyım? G.S./Samsun
Libido denilen cinsellik dürtüsü; kadınlarda 40 yaşından sonra sabitlenmektedir. Fakat kadın sağlıklı olduğu sürece; ileri yaşlara kadar zevk alma, cinsel birleşme ve orgazm olma özelliğini korumaktadır. Siz menopozdan kaynaklanan hormon değişikliklerinin yarattığı sıkıntılardan dolayı, cinsel isteksizlik evresine girmiş olabilirsiniz. Bu nedenle, menopoz tedavisi görmeniz gerektiğini düşünüyorum. Bu dönemde cinsel istek ve çiftlerin birbirini arzulaması ne kadar azalsa da; dokunmanın, sevişmenin, ruhu ve bedeni paylaşmanın verdiği hazlar değişmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA